Bilnaad ontharen op een effectieve manier
Naast cultuur of optimale hygiëne kunnen er ook medische redenen zijn om de bilnaad te ontharen. Op deze plek kunnen ingroeiende haren namelijk vervelende ontstekingen veroorzaken. Dit wordt ook wel haarnestcyste of Sinus Pinolidalis genoemd. Deze zeer pijnlijke aandoening aan de bilspleet kan flinke belemmeringen veroorzaken. Heb jij last van storende haargroei op deze gevoelige plek? Dan kan laserontharing van de bilnaad een geschikte behandeling zijn. Lees verder hoe dit werkt.
Waarom laserontharing voor bilnaad ontharen?
Haar verwijderen in de bilspleet kan met verschillende ontharingsmethodes zoals harsen, scheren, met ontharing crème en laserontharing. Ik zette eerder al in deze blog alle ontharingsmethodes op een rij.
Goed om te weten is dat van alle methodes is laserontharing de enige methode die een definitieve oplossing kan bieden. Daarom biedt laserontharing van de bilnaad op de lange termijn een beter effect dan scheren, harsen of een ontharing crème.
Hoe gaat laserontharing van de bilnaad in zijn werkt?
Bij Huid met zorg maak ik gebruik van de LightSheer diode laser. Deze laser is geschikt voor alle lichaamsgebieden waar donker gepigmenteerd haar zit. De laser filtert een heel specifieke lichtstraal uit (810nm). Dit wordt in kleine laserpulsjes in de huid geschoten en geabsorbeerd door het pigment in de haarwortels zonder de omliggende huid te beschadigen. Dit zorg ervoor dat ze verbranden en vervolgens afsterven.
Om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken zit er een koeling in het kopstuk van de LightSheer ontharingslaser verwerkt. De effectief behandelde haren zullen na ongeveer twee weken uitvallen. Hierdoor ontstaat er al direct een mooi glad resultaat zonder stoppels.
Zoals in de eerste alinea werd benoemd kan laserontharing ook verlichting bieden bij Sinus Pinolidalis. Veelal zal er eerst worden geopereerd om de cyste te verwijderen. Het is daarna vooral zaak om ervoor te zorgen dat de haren niet meer in kunnen groeien en terugkeer te voorkomen. Daarom wordt er geadviseerd om de bilspleet levenslang haar vrij te houden door middel van scheren. Dit kan lastig zijn omdat je de plek niet kan zien en de stoppels natuurlijk ook een onprettig gevoel kunnen geven. Laserontharing kan dan een veel prettigere methode zijn met duurzaam resultaat.
Hoeveel laserbehandelingen heb ik nodig voor het bilnaad ontharen?
De haartjes zijn nooit in één keer helemaal weg omdat haartjes in verschillende cyclussen groeien. Daarom heb je meestal zo’n 6 behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Nieuwe haartjes zijn echter niet 100% te voorkomen, vandaar dat ik meestal (naar behoefte en noodzaak) 1 herhaalbehandeling per jaar adviseer.
Conchita Markhorst
Huidtherapeut Huid met zorg
Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.
Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo
T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl
© 2024 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo