de huidtherapeut

Conchita Markhorst

Als huidtherapeut behandel ik zieke of beschadigde huid. Hiervoor volg je een 4-jarige HBO-opleiding Huidtherapie, dit kan in Utrecht of Den Haag. Ik ben begonnen als schoonheidsspecialist (MBO-opleiding). Als huidtherapeut ben ik paramedisch en kan ik o.a. onderstaande aandoeningen behandelen.

Mijn doel? Jouw huid zichtbaar verbeteren en je klachten verminderen. In een behandelplan leggen we vast wat we gaan doen en wanneer we klaar zijn.

Wat feiten op een rij

Niet iedereen mag zich een huidtherapeut noemen, dit is een beschermde beroepstitel en dit is vastgelegd in artikel 34 van de Wet op Beroepen Individuele Gezondheidszorg (wet BIG). Omdat ik een gediplomeerd huidtherapeut ben mag ik de beroepstitel dragen.

Als huidtherapeut sta ik in het Kwaliteitsregister Paramedici. Voor de verlening van deze registratie haal ik jaarlijks punten, door bijscholing en de uitvoering van geaccrediteerde activiteiten in de praktijk.

Huidtherapeut is een door de wet erkend paramedisch beroep. De beroepsorganisatie is de NVH – De Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Een huidtherapeut is direct toegankelijk (zonder verwijzing van een arts). Je kan dus je eigen zorgaanbieder kiezen. Soms vereisen verzekeraars wel een verwijzing, als je een behandeling vergoed wilt krijgen.

De verschillen met een schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist verzorg en ontspan ik een gezonde huid. Als huidtherapeut behandel ik juist zieke en/of beschadigde huid. Een schoonheidsspecialiste heeft vaak wel kennis van huidaandoeningen, maar is niet gespecialiseerd in de behandeling ervan.

De behandelingen die ik als huidtherapeut doe zijn vaak ook gevoelig of wat pijnlijk. Als schoonheidsspecialiste geef ik je door de behandelingen een ontspannen gevoel, zoals bij een gezichtsbehandeling. Ontdek meer over de verschillen tussen een schoonheidsspecialist, huidtherapeut en dermatoloog

Bij huidaandoeningen zijn de behandelingen intensiever en maak ik gebruik van geavanceerde apparatuur/technieken zoals medische peelings en microneedling. Door mijn brede ervaring en netwerk heb ik toegang tot vrijwel alle behandeltechnieken of weet ik waar je terecht kunt.

In een persoonlijk gesprek laat ik je graag zien wat we samen voor jouw huid kunnen doen.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

contact

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo