bloedblaasjes

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » 
  5. HomeHuidaandoeningen
  6.  » Bloedblaasjes

Wat zijn (rode) bloedblaasjes?

Bloedblaasjes zijn kleine rode blaasjes op de huid, die niet gevaarlijk zijn. Dit soort blaasjes zijn helderrood en liggen als een half bolletje op je huid. Ze worden 1 tot 6 millimeter groot en kunnen voorkomen op het hele lichaam. Het heet ook wel ouderdoms haemangioom en betreft in feite een goedaardige vaatverwijding. Lees verderop meer over deze aandoening, hoe het ontstaat en wat je eraan kunt doen.

Bloedblaasjes op gezicht, buik, rug en borst

Bloedblaasjes komen het meeste voor op het gezicht, de hals, buik, rug en borst. Ook kunnen ze op andere plekken op het lichaam verschijnen. Zowel mannen als vrouwen hebben er last van. Ze lijken vaker voor te komen op een lichte huid, hoewel ze daar ook meer opvallen dan op een huid met pigment. 

Het ontstaan van een bloedblaasje

Hoe een bloedblaasje ontstaat is onbekend. Wel weten we dat ze vaak op latere leeftijd voorkomen. Toch kun je er al vanaf je 25e al last van hebben. In het begin zijn ze heel klein, maar ze kunnen in formaat en aantal groeien. Kwaad doen ze niet, maar je kunt je er natuurlijk wel aan storen. 

Wat te doen

Aangezien bloedblaasjes onschuldig zijn, hoef je ze dus niet te behandelen. Ze verdwijnen niet vanzelf en je kunt ze helaas ook niet zelf verwijderen. Je kunt het ontstaan daarnaast niet afremmen of voorkomen. Wil je er graag van af? Ik kan ze in mijn praktijk goed behandelen!

Meer weten

Wil je meer weten over mij en mijn praktijk? Meer info vind je hier! Als een vraag hebt over bloedblaasjes en een eventuele behandeling, neem dan gerust even contact met mij op. Ik ben bereikbaar via het telefoonnummer 074 20 20 233, per e-mail via info@huidmetzorg.nl of het contactformulier. Houd er rekening mee dat ik niet altijd de telefoon op kan nemen als ik met een behandeling bezig ben, maar een mailtje kan altijd.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo