Zwangerschapsmasker

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » 
  5. HomeLittekens en huidafwijkingen
  6.  » Melasma (zwangerschapsmasker)

Wat is zwangerschapsmasker of melasma?

Zwangerschapsmasker of melasma is een onschuldige vorm van hyperpigmentatie die eruitziet als een bruine verkleuring. Het komt hoofdzakelijk voor in het gezicht. Melasma heeft een chronisch karakter (het kan dus terugkeren) en je huid blijft altijd gevoelig voor blootstelling aan de zon. Ontdek verderop meer over hoe het ontstaat en hoe je het kunt voorkomen. Heb jij hier last van en zou je er graag zo snel mogelijk van af willen? Ontdek dan direct meer over een eventuele pigmentbehandeling.

Pigmentvlekken zwangerschap

Melasma is een pigmentstoornis die vaak bij een zwangerschap voorkomt of als je de pil slikt. Hoe ontstaat het precies? Je hormoonhuishouding verandert, waardoor je pigmentcellen gevoeliger voor zonlicht worden. Daardoor ontstaan vervolgens pigmentvlekken. Je hoeft dus helemaal niet zwanger te zijn om hier last van te hebben. In sommige gevallen verdwijnt het masker weer na de zwangerschap of als je hormoonhuishouding weer in balans is, maar dit is niet altijd het geval. Dan kun je ervoor kiezen om dit te laten behandelen.

Zwangerschapsmasker gezicht voorkomen

Je ziet dat zwangerschapsmasker vaak in het gezicht voorkomt. Typische plekken zijn rondom de ogen, op de bovenlip, de kin, het voorhoofd en de wangen. Soms komt het ook op de armen en in de hals voor.  Het kan gelukkig geen kwaad en is een veelvoorkomende zwangerschapskwaal! Vind je het erg storend? Probeer het ontstaan dan te voorkomen door de zon zo veel mogelijk te vermijden en je huid in te smeren met een hoge beschermingsfactor. Als je het zat bent en het masker wilt laten verwijderen, dan kun je bij mij een pigmentbehandeling ondergaan.

Meer informatie

Meer weten? Ontdek alles over mij en mijn praktijk. Heb je een vraag over zwangerschapsmasker en een eventuele behandeling, neem dan gerust even contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, stuur een mailtje naar info@huidmetzorg.nl of vul het contactformulier in.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo