074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

huidproblemen

  1. Home
  2.  » Huidproblemen

Verderop vind je een aantal veel voorkomende huidproblemen, onderverdeeld in huidaandoeningen, klachten, littekens en huidafwijkingen, huidveroudering en overbeharing. Selecteer een huidprobleem voor meer informatie over bijvoorbeeld de oorzaken, kenmerken en mogelijke behandelingen.

Huidaandoeningen

Onderstaand overzicht betreft lang niet alle huidaandoeningen die er bestaan, waarover je hier meer leest. Klik hieronder op een specifieke aandoening voor meer info.

Huidaandoening acne behandelen

acne

Acne is meer dan een jeugdpuistje of iets waar je last van hebt in de puberteit. Het is een huidafwijking aan je talgklieren, vaak veroorzaakt door te veel hormonen.

> Lees meer over acne

Bloedblaasje

Bloedblaasjes

Dit soort bloedblaasjes is helderrood en ligt als een half bolletje op je huid. Ze worden 1 tot 6 millimeter groot en kunnen voorkomen op het hele lichaam.

Lees meer over bloedblaasjes

Couperose

COUPEROSE

Heb jij kleine zichtbare rode bloedvaatjes of kleine bloedblaasjes in je gezicht of ergens op je lichaam? Dit heet couperose.

> Lees meer over couperose

Fibroom

fibroom (steelwrat)

Een fibroom ziet eruit als een los huidflapje. Als je dit hebt is dit geen reden om je zorgen te maken. Het is een goedaardig huidgezwel dat uit bindweefsel bestaat. 

Lees meer over fibromen

Gerstekorrels

gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine zwellingen van de talgklieren. Het formaat van een gerstekorrel verschilt en ze komen vaak voor in het gelaat, vooral rond je ogen of op je jukbeenderen.

Lees meer over gerstekorrels

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een volkomen onschuldige, maar vaak wel als vervelend ervaren aandoening. De aandoening bestaat uit kleine ruw aanvoelende bultjes op de huid.

Lees meer over keratosis pilaris

Ouderdomswratten verwijderen

ouderdomswratten

Ouderdomswratten voelen ruw aan, variëren in grootte van 1mm tot en met enkele centimeters en ze zijn lichtbruin tot donkerbruin van kleur. Voorkeurslocaties: romp, rug en hals.

Lees meer over ouderdomswratten

papulopustular rosacea, close-up of the patient's cheek

rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die je herkent aan rode vlekken in het gelaat, al dan niet vergezeld door puskopjes (puistjes) en bultjes.

Lees meer over rosacea

Huidklachten

Sommige huidklachten ontstaan door bepaalde huidaandoeningen, door erfelijkheid en soms door leefstijl of externe factoren. Klik op een klacht hieronder en ontdek meer.

Droge huis

Extreem droge huid

De oorzaak van een droge huid verschilt van persoon tot persoon. In essentie is dan de natuurlijke barrièrefunctie uit balans. Hoe ga je hier mee om?

Lees meer over extreem droge huid

Rokershuid

rokers-/grauwe huid

Ben je 25 jaar of ouder? Dan is het al begonnen. Je huid voelt droog aan en je hebt een grauwe, vale teint. Het lijkt alsof de energie uit je huid is. Niet gek ook, want de doorbloeding is slechter.

Lees meer over grauwe huid

Slechte doorbloeding

Slechte doorbloeding

Een slechte doorbloeding van de huid wordt vaak door externe factoren veroorzaakt. Je huid ziet er grauw uit, je hebt een vale teint en/of je houdt vocht vast.

Lees meer over slechte doorbloeding

Grove porien

Grove poriën

Bij grove poriën heeft je huid een grovere structuur en zijn de poriën zichtbaar. Vaak heb je ook last van verstopte talgklieren in de vorm van mee-eters/puistjes. 

Lees meer over grove poriën

Littekens en huidafwijkingen

Littekens en bepaalde huidafwijkingen zijn (soms) cosmetisch storend en geven zo nu en dan ook klachten. Klik een onderwerp hieronder en lees meer.

Bloedvaatjes gezicht

Bloedvaatjes gezicht

Heb jij kleine zichtbare rode bloedvaatjes of kleine bloedblaasjes in je gezicht of ergens op je lichaam? Dit heet couperose.

Lees meer over couperose

Donkere vlekken

Donkere vlekken

Donkere vlekken op de huid zijn pigmentvlekken. Als je last hebt van donkere vlekken, dan hoopt pigment zich door verschillende oorzaken op.

Lees meer over donkere vlekken

Acnelittekens

Littekens door acné

Alle vormen van littekens die ontstaan door de diepe ontstekingen van acne noemen we acnelittekens. Er zijn verschillende soorten acnelittekens qua vorm, kleur en diepte.

Lees meer over acnelittekens

Littekens

littekens

Littekens zijn het resultaat van een verstoorde wondgenezing. Naast dat littekens cosmetisch storend kunnen zijn, kunnen ze ook lichamelijke klachten veroorzaken.

Lees meer over littekens

Ouderdomsvlekken

ouderdomsvlekken

Wat zijn ouderdomsvlekken? Ze komen vaak in het gezicht, op het decolleté en de handen voor. Lees meer over de oorzaak en het voorkomen van deze vlekken.

Lees meer over ouderdomsvlekken

Pigmentvlek

pigmentvlekken

Er zijn twee soorten pigmentvlekken, donkere en witte. Een donkere noemen we hyperpigmentatie. Een witte verkleuring noemen we hypopigmentatie.

Lees meer over pigmentvlekken

Striae

Striae

Striae bestaat uit rode lijnen die over je huid lopen. Ze lijken op littekens en de lengte kan oplopen tot wel 20 centimeter. Striae is niet schadelijk, maar het kan wel vervelend ogen.

Lees meer over striae

melasma zwangerschapsmasker

Zwangerschapsmasker

Het is een vorm van hyperpigmentatie die eruitziet als een bruine verkleuring en komt hoofdzakelijk voor in het gezicht. Melasma heeft een chronisch karakter.

Lees meer over melasma

Huidveroudering

Huidveroudering

We krijgen allemaal te maken met huidveroudering. Wat zijn de kenmerken en wat kun je doen om de zichtbare verschijnselen te voorkomen? Ontdek via onderstaande link meer.

Tot ongeveer ons 25ste levensjaar vernieuwt de huid zich elke drie weken. Tegen de tijd dat het 40ste levensjaar is bereikt, vernieuwt de huid zich al om de vier weken.

Laserontharing overbeharing

Overbeharing

Als je het hebt over overbeharing, kun je doelen op haargroei op ongewenste plekken of overmatige beharing. Lees via onderstaande link meer. 

Doordat ik gebruik maak van elektrische epilatie en de Lightsheer diodelaser, kunnen wij vrijwel alle soorten en kleuren haar behandelen en laseren. Ook waxen behoort tot de mogelijkheden.

contact

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo