gerstekorrels

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » 
  5. HomeHuidaandoeningen
  6.  » Gerstekorrels (Milia)

Wat zijn gerstekorrels (milia)?

Gerstekorrels (milia) zijn kleine zwellingen van de talgklieren waarvan het formaat verschilt. Jong en oud heeft last van gerstekorreltjes. Je ziet milia wel eens bij pasgeborenen, waarna het na enkele weken vanzelf wegtrekt. Als je volwassen bent, is dat niet het geval. Het is een onschuldige aandoening, maar vaak wel iets waar je graag vanaf wilt. 

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Als je last hebt van gerstekorrels, ontstaat er een onderhuids talgpropje. De oorzaak is meestal een verstoorde vochtbalans in je huid, soms in combinatie met een verdikte hoornlaag. De talg kan door de verstopping niet goed door de porie naar buiten en dikt in in je huid. Een huid die door de zon beschadigd is, is vaak ook gevoeliger voor gerstekorrels. 

Oog, ooglid en gezicht

Gerstekorreltjes komen meestal voor in het gezicht, vooral rond je ogen, op je ooglid of op je jukbeenderen. Bij pasgeborenen zie je het ook wel in de mondholte. Als er heel veel korrels bij elkaar zitten wordt dat ook wel milia en plaque genoemd. Dat is een verschijnsel dat in de meeste gevallen rond de oren voorkomt. 

Gerstekorreltjes gezicht voorkomen

Heb je snel last van milia? Dan helpt goed reinigen en exfoliëren met de juiste huidverzorgingsproducten het ontstaan van gerstekorreltjes in je gezicht voorkomen. Zorg in elk geval dat je je make-up altijd goed verwijdert voor het slapengaan. Goed om te weten: als ik je een behandeling geef in mijn praktijk bespreek ik altijd met je hoe we gerstekorrels in de toekomst kunnen voorkomen. 

Meer informatie

Meer weten? Ontdek alles over mij en mijn huidpraktijk. Heb je een vraag over gerstekorrels en een eventuele behandeling, neem dan gerust even contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, stuur een mailtje naar info@huidmetzorg.nl of vul het contactformulier in. 

Gerstekorrels, gerstekorreltjes, milia

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo