huidveroudering

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » Huidveroudering

Wat is huidveroudering?

Huidveroudering is een verschijnsel dat bij het leven hoort. Je krijgt er hoe dan ook mee te maken. Hoewel het bij de één op een jongere leeftijd zichtbaar is dan bij de ander, zien de meeste mensen de eerste effecten rond hun 35e. Verschillende factoren spelen daar een rol in. Ontdek verderop meer over enkele kenmerken van huidveroudering, over het ontstaan en wat je kunt doen.

Kenmerken veroudering van de huid

Je ziet duidelijk aan je huid dat er sprake is van veroudering van de huid. Kenmerken zijn bijvoorbeeld:

Deze verschijnselen variëren per persoon, maar je herkent ze ongetwijfeld! Huidveroudering zie je natuurlijk niet alleen terug in het gezicht, maar ook de rest van het lichaam, zoals de benen en armen. Denk hierbij aan pigmentvlekken en een slappe huid.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Tragere vernieuwing

Er komt een punt waarop je huid zichzelf niet meer kan vernieuwen. Ongeveer tot je 25ste gebeurt dit elke 3 weken. Daarna gaat het steeds langzamer. Ben je 40? Dan vernieuwt jouw huid zich om de vier weken.  De cel-stofwisselingsprocessen in je huid vertragen zich langzaam waardoor de aanmaak van nieuwe cellen ook vertraagt.

Actievere pigmentcellen en afname productie

Een andere verandering is dat de cellen die pigment in je huid aanmaken actiever worden. De talgproductie neemt juist weer af. Er wordt minder collageen en elastine aangemaakt en je vetweefsel neemt af. Al deze processen zetten zich langzaam in gang maar hebben zichtbare effecten die je kunt behandelen en zelfs vertragen.

Niet meer repareren

Het effect van al deze veranderingen is dat je huid zichzelf niet goed kan repareren. Dode huidcellen stapelen zich op, je huidstructuur wordt grover en je krijgt een grauwe, vale teint.

Wat te doen?

Helaas kan ik het verouderingsproces van je huid niet voor je stoppen. Samen kunnen we wél de effecten verminderen en het proces vertragen. Age later zoals dat bij IMAGE heet! Voor de verschillende verschijnselen die zich bij huidveroudering voordoen, zijn diverse behandelingen van huidveroudering mogelijk. Verder helpt een goede nachtrust, gezonde voeding, goede zonbescherming (of zelfs de zon vermijden) en niet roken het verouderingsproces vertragen. En het is een open deur, maar stress versnelt het proces des te meer. Zorg goed voor jezelf en neem de tijd om te ontspannen.

Meer informatie

Wil je meer weten over mij en mijn praktijk? Lees dan meer! Neem bij vragen over het behandelen van huidveroudering gerust even contact met mij op. Ik ben bereikbaar via het telefoonnummer 074 20 20 233, per e-mail via info@huidmetzorg.nl of het contactformulier. Goed om te weten: ik kan niet altijd direct de telefoon opnemen als ik met een behandeling bezig ben.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo