grove poriën

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » 
  5. HomeHuidaandoeningen
  6.  » Grove porien

Wat zijn grove poriën?

Bij grove poriën heeft je huid een grovere structuur en zijn de poriën zichtbaar. Vaak heb je ook last van verstopte talgklieren in de vorm van mee-eters/puistjes. Je huid kan ook geïrriteerd en rood zijn door de verstopping va de talgklieren.

Hoe ontstaan grove poriën?

Je huid bevat veel talgkliertjes die je huid beschermen. De talg wordt via de poriën over je huid verspreid. Dit is de natuurlijke manier waarop je huid beschermd wordt tegen uitdroging, infecties of andere invloeden van buitenaf.

Wanneer dit proces bij jou verstoord raakt, gaan de poriën verstoppen en worden ze meer zichtbaar. Bij langdurige verstoppingen kan de porie wand oprekken. Ik zie bij veel van mijn klanten dat een zichtbare porie ook vaak verstopt is en daardoor oprekt. Aanleg speelt ook een belangrijke rol. De porie zal daarna nooit meer teruggaan naar de oorspronkelijke grootte omdat er geen spierweefsel in je poriën zit. Ik vergelijk het vaak met een elastiek wat je uitrekt, die krijgt ook zijn vorm ook niet terug.

Behandeling

Helaas kan ik je poriën niet meer klein maken, daar ben ik altijd eerlijk over. Er zijn veel middeltjes beschikbaar die beloven dat je poriën weer klein worden, maar laat je niet voor de gek houden. De producten die er zijn, kunnen de illusie geven dat je poriën kleiner worden door bijvoorbeeld je huid te irriteren waardoor ze korte tijd minder zichtbaar worden. Echt kleiner worden ze niet meer.

Door mijn behandeling kan ik voorkomen dat het probleem erger wordt en kan ik je huidstructuur verfijnen. Door het peelen van je huid bijvoorbeeld. Daardoor worden dode huidcellen verwijderd en verdwijnt de ophoping van talg in de poriën waardoor ze minder zichtbaar worden. Met behulp van make-up kun je de poriën ook minder zichtbaar maken.

De behandeling kan bestaan uit onderstaande methodes. Afhankelijk van jouw huid zullen we een behandeling kiezen of een combinatie ervan.

Hoe pakken we het aan

Voordat ik je ga behandelen wil ik je graag eerst zien en kennismaken tijdens een intake. Dit is altijd vrijblijvend en gratis. Tijdens deze intake ga ik goed kijken naar je huid, bespreken we je wensen en de gezondheid van je huid middels een vragenlijst én maak ik foto’s van je huid met een Observ. Dit is een foto-apparaat waarmee ik de diepere huidlagen op de foto kan zetten en zichtbaar kan maken wat het blote oog niet ziet.

Het doel is dat we bij een intake samen een behandelplan opstellen over hoe we jouw doelen kunnen bereiken. Je krijgt een eerlijk en professioneel behandelplan zodat je weet wat je kan verwachten.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo