Huidaandoeningen

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » Huidaandoeningen

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) bestaan er meer dan 2000 huidaandoeningen. Een huidaandoening of huidziekte kan je leven behoorlijk beïnvloeden. Ik bied als huidtherapeut verschillende behandelingen die de gevolgen van bepaalde aandoeningen verminderen en soms zelfs helemaal wegnemen. 

Soorten huidaandoeningen

Sommige soorten huidaandoeningen zijn chronisch van aard, andere tijdelijk of worden door externe invloeden veroorzaakt of versterkt. De oorzaken zijn niet altijd 100% duidelijk, zoals bijvoorbeeld bij rosacea het geval is. Gelukkig is er vaak wat aan te doen en kun je de klachten verminderen.

Huidaandoeningen 

Verderop vind je verschillende huidaandoeningen waarmee je bij mij terecht kunt voor therapie, verzorging en advies. Selecteer een probleem en ontdek meer.

Huidaandoening acne behandelen

acne

Acne is meer dan een jeugdpuistje of iets waar je last van hebt in de puberteit. Het is een huidafwijking aan je talgklieren, vaak veroorzaakt door te veel hormonen.

> Lees meer over acne

Bloedblaasje

Bloedblaasjes

Dit soort bloedblaasjes is helderrood en ligt als een half bolletje op je huid. Ze worden 1 tot 6 millimeter groot en kunnen voorkomen op het hele lichaam.

Lees meer over bloedblaasjes

Couperose

COUPEROSE

Heb jij kleine zichtbare rode bloedvaatjes of kleine bloedblaasjes in je gezicht of ergens op je lichaam? Dit heet couperose.

> Lees meer over couperose

Fibroom

fibroom (steelwrat)

Een fibroom ziet eruit als een los huidflapje. Als je dit hebt is dit geen reden om je zorgen te maken. Het is een goedaardig huidgezwel dat uit bindweefsel bestaat. 

Lees meer over fibromen

Gerstekorrels

gerstekorrels

Gerstekorrels zijn kleine zwellingen van de talgklieren. Het formaat van een gerstekorrel verschilt en ze komen vaak voor in het gelaat, vooral rond je ogen of op je jukbeenderen.

Lees meer over gerstekorrels

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris

Keratosis pilaris is een volkomen onschuldige, maar vaak wel als vervelend ervaren aandoening. De aandoening bestaat uit kleine ruw aanvoelende bultjes op de huid.

Lees meer over keratosis pilaris

Ouderdomswratten verwijderen

ouderdomswratten

Ouderdomswratten voelen ruw aan, variëren in grootte van 1mm tot en met enkele centimeters en ze zijn lichtbruin tot donkerbruin van kleur. Voorkeurslocaties: romp, rug en hals.

Lees meer over ouderdomswratten

papulopustular rosacea, close-up of the patient's cheek

rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening die je herkent aan rode vlekken in het gelaat, al dan niet vergezeld door puskopjes (puistjes) en bultjes.

Lees meer over rosacea

Aandoeningen lichte en donkere huid behandelen

Of je nu een lichte of donkere huid hebt, ik bied uiteenlopende behandelingen om jouw huidaandoening aan te pakken! Heb je last van rimpels en een ouder wordende huid? Ontdek dan meer over huidveroudering. Je kunt daarnaast ook bij mij terecht voor het verminderen van bijvoorbeeld littekens en pigment. Heb je niet zozeer een huidaandoening, maar wel bepaalde klachten waar je maar niet vanaf komt? Lees dan verder.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

contact

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo