Huidklachten

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » Huidklachten

Huidklachten komen in allerlei vormen voor. Misschien heb je last van een slechte doorbloeding, grove poriën of een extreem droge huid. Je huid is dan door externe prikkels, je leefstijl of door een bepaalde aandoening geïrriteerd of uit balans. Als huidtherapeut voer ik allerlei behandelingen uit die jouw huidklachten kunnen verminderen of zelfs wegnemen. 

Ontstaan van klachten

Als je bepaalde beroepen uitoefent, kun je last krijgen van bepaalde huidklachten en aandoeningen zoals eczeem. Je huid kan bijvoorbeeld behoorlijk uitdrogen door het gebruik van veel ontsmettingsmiddelen of blootstelling aan de zon. Roodheid is iets wat je veel ziet bij couperose en rosacea. Verder ontstaan huidklachten vaak als je een stressvolle periode doormaakt of te weinig slaap hebt.

Huidklachten

Verderop vind je enkele veel voorkomende huidklachten. Klik de klacht voor meer informatie over het ontstaan, het voorkomen en behandelen. 

Droge huis

Extreem droge huid

De oorzaak van een droge huid verschilt van persoon tot persoon. In essentie is dan de natuurlijke barrièrefunctie uit balans. Hoe ga je hier mee om?

Lees meer over extreem droge huid

vette huid

Extreem vette huid

Een (extreem) vette huid komt doordat je huid meer talg produceert dan nodig is. Wat te doen?

Lees meer over extreem vette huid

Rokershuid

rokers-/grauwe huid

Ben je 25 jaar of ouder? Dan is het al begonnen. Je huid voelt droog aan en je hebt een grauwe, vale teint. Het lijkt alsof de energie uit je huid is. Niet gek ook, want de doorbloeding is slechter.

Lees meer over grauwe huid

Slechte doorbloeding

Slechte doorbloeding

Een slechte doorbloeding van de huid wordt vaak door externe factoren veroorzaakt. Je huid ziet er grauw uit, je hebt een vale teint en/of je houdt vocht vast.

Lees meer over slechte doorbloeding

Grove porien

Grove poriën

Bij grove poriën heeft je huid een grovere structuur en zijn de poriën zichtbaar. Vaak heb je ook last van verstopte talgklieren in de vorm van mee-eters/puistjes. 

Lees meer over grove poriën

Slappe huid gezicht

Slappe huid

Een slappe huid in je gezicht zorgt voor een vermoeide uitstraling. Het is alleen onvermijdelijk als je ouder wordt, wat kun je er dan wel tegen doen?

Lees meer over een slappe huid

Huidklachten behandelen

Bij mij ben je aan het juiste adres om jouw huidklachten aan te pakken! Kamp jij met rimpels en een ouder wordende huid? Lees dan meer over huidveroudering en wat je ertegen kunt doen. Ik bied ook behandelingen om bijvoorbeeld littekens en pigment te verminderen.

Ga naar alle behandelingen.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

contact

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo