Slechte doorbloeding huid

 1. Home
 2.  » 
 3. HomeHuidproblemen
 4.  » 
 5. HomeHuidklachten
 6.  » Slechte doorbloeding

Oorzaak van slechte doorbloeding huid

Een slechte doorbloeding van de huid wordt vaak door externe factoren veroorzaakt. Je huid ziet er grauw uit, je hebt een vale teint en/of je houdt vocht vast. Zo zorgt te veel zonnen voor een slechtere doorbloeding, maar ook roken, een droge lucht in de ruimte waar je zit of bepaalde weersomstandigheden. Ook als je ouder wordt krijg je er eerder last van doordat je huidconditie vermindert. Stress is nog zo’n externe factor die je misschien wel onderschat.

Functie doorbloeding

Wat is eigenlijk de functie van een goede doorbloeding en hoe werkt dat precies? Het bloed in je lijf zorgt voor de aanvoer van zuurstof. Zuurstof speelt een belangrijke rol in de vorming van nieuwe huidcellen. Een goede doorbloeding zorgt er dus voor dat de huid zichzelf sneller en beter kan herstellen én beschermen. Het bloed transporteert verder belangrijke stoffen die je huid energie geven en je huid helpen herstellen, beschermen en genezen. Ook zorgt een goede doorbloeding voor een goede afvoer van afvalstoffen via de bloed- en lymfevaten, zodat deze het lichaam weer kunnen verlaten.

Hoe betere doorbloeding (gezicht)?

Het eerste waar je vaak de verslechterde doorbloeding ziet is je gezicht. Herken je een of meerdere van de volgende factoren in jouw levensstijl?

 • Je rookt
 • Je slaapt te weinig
 • Je maakt een stressvolle periode door
 • Je zont veel of gaat vaak onder de zonnebank
 • Je eet (te)veel ongezond

Als dat het geval is, dan doe je er verstandig aan om hiermee te stoppen of in ieder geval flink te minderen. Hoe moeilijk het ook is, het draagt uiteindelijk wel bij aan een verbeterde huidconditie en doorbloeding! Als het heel lastig is om de stress in je leven te verminderen, probeer dan in elk geval zo goed mogelijk voor jouw lichaam en geest te zorgen.

Zorg voor jezelf en behandeling

Heb je last van een slechte doorbloeding van de huid, dan raad ik je aan je voedingsgewoonten sowieso even onder de loep te nemen. Krijg je genoeg gevarieerde en gezonde voeding binnen? Drink verder voldoende water en gebruik eventueel voedingssupplementen als je lichaam ze nodig heeft. Blijf in beweging, maar pak daarnaast rust en voldoende slaap. Rook je? Stoppen helpt echt enorm voor een betere doorbloeding! Kies daarnaast verzorgingsproducten die bij je huid passen, waarover ik je advies kan geven. Verder kan bijvoorbeeld een (chemische) peeling je huid heel goed een nieuwe boost geven.

Meer informatie

Heb je een vraag over de slechte doorbloeding van je huid of een eventuele behandeling? Neem dan vrijblijvend contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, e-mail info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Lees voor meer informatie ook meer over mijn praktijk en werkwijze en mogelijke behandelingen.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo