grauwe huid

Ook wel rokershuid genoemd
  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » 
  5. HomeHuidklachten
  6.  » Grauwe huid (ook wel rokershuid genoemd)

Oorzaak van een grauwe huidskleur

Waardoor krijg je eigenlijk een grauwe huidskleur, hoe komt dat precies? Het begint bij een afname van de talgproductie in je huid en een vertraging van de celdeling. Je huidconditie verslechtert, doordat het steeds moeilijker dode en beschadigde cellen kwijt kan. Deze stapelen zich steeds verder op, waardoor je huid er vaal en dof gaat uitzien. Hormonen, de zon en je levensstijl zijn allemaal factoren die hier invloed op hebben. 

Wat te doen bij een grauwe huid?

Hoewel het bij het ouder worden een normaal verschijnsel is, zijn soms juist de externe factoren de grootste boosdoeners bij een grauwe huid. Veel zonnebaden, stress en roken zijn er bijvoorbeeld drie die voor een vale huid kunnen zorgen. Als je van je doffe huidskleur af wilt, dan doe je er verstandig aan om deze factoren uit je levensstijl te schrappen of in ieder geval flink te verminderen. Ik begrijp heel goed dat dat niet altijd vanzelf gaat, maar het draagt uiteindelijk wel bij aan een verbeterde huidconditie!

Gezonde levensstijl en behandeling

Als je last hebt van een grauwe huid raad ik je verder sowieso aan gezond te eten, voldoende water te drinken of eventueel voedingssupplementen te gebruiken als je lijf het nodig heeft. Een goede nachtrust draagt ook bij aan een verbeterde conditie van je huid. Slecht slapen gaat vaak hand in hand met een stressvolle periode in je leven, dus dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Ben je je grauwe huidskleur zat en wil je jouw huid een nieuwe boost geven? Dit kan bijvoorbeeld heel goed met een (chemische) peeling of microdermabrasie behandeling.

Meer informatie

Heb je een vraag over jouw (doffe) vale huid en een eventuele behandeling? Neem dan vrijblijvend contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, e-mail info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Lees voor meer informatie ook meer over mijn praktijk en werkwijze en mogelijke behandelingen. 

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo