074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

overbeharing

Wat is ongewenste beharing?

Overbeharing is voor veel mensen een ongewenst probleem: haargroei op plekken waar je ze liever niet wilt hebben omdat je dat niet mooi vindt. Denk aan de oksels, benen, armen of bikinilijn. Heel normaal natuurlijk, maar toch kun je eraan storen. Soms is haargroei afwijkend en heb je last van hypertrichose of hirsutisme. 

Wat is hypertrichose en hirsutisme?

Als je last hebt van overbeharing, kun je hypertrichose hebben. Je hebt dan meer haargroei dan je zou verwachten op plaatsen waar van nature al haar zit, zoals je armen of benen. Dit komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Heb jij als vrouw ook haargroei in je gezicht, op je borsten of je buik? Dan heb je waarschijnlijk last van hirsutisme, een mannelijk haargroeipatroon bij vrouwen.

Oorzaken overbeharing vrouwen en mannen

Overbeharing bij mannen en vrouwen kan erfelijk zijn, een hormonale grondslag hebben of een symptoom zijn dat bij bepaalde aandoeningen voorkomt. Neem bijvoorbeeld de aandoening bij vrouwen waarbij te veel testosteron wordt aangemaakt door (te veel) cysten in de eierstokken. Komt overbeharing in je familie voor, dan is er een grote kans dat jij er ook mee te maken hebt. Ongewenste haargroei ontstaat meestal aan het einde van de pubertijd.

Behandeling ongewenste beharing (gezicht)

Het verwijderen van ongewenste beharing (vooral in het gezicht) is gelukkig goed te doen. Welke behandeling het beste is, hangt vaak af van het gebied en het type haar. Ik kan met behulp van elektrisch epileren de haren in je gezicht vaak definitief verwijderen. Dit is erg effectief en verwijdert ook de rode, blonde en grijze haartjes. Dit kan ik alleen voor kleinere gebieden doen. Voor je benen, armen, rug of de schaamstreek maak ik gebruik van wax/hars (of andere kleine gebieden in het gezicht als je wilt).

Ontharing: de mogelijkheden

Wil je graag een vrijblijvende afspraak plannen om te ontdekken wat voor jouw overbeharing het beste past? Maak dan gebruik van dit formulier. Geïnteresseerd in een andere behandeling? Bekijk alle mogelijkheden en bijbehorende tarieven.

Afspraak maken

Maak via dit formulier een afspraak om de strijd aan te gaan tegen jouw overbeharing! Wil je meer weten, neem dan gerust contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, stuur een e-mail naar info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Houd er bij telefonisch contact rekening mee dat ik niet altijd direct de telefoon kan opnemen als ik met een behandeling bezig ben.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo