074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

Ouderdomswratten

Wat zijn ouderdomswratten?

Bij deze aandoening heb je te maken met goedaardige wratten. Deze aandoening krijg je vooral op latere leeftijd, vandaar de naam ouderdomswrat. De wratten voelen ruw aan en zijn lichtbruin tot donkerbruin van kleur. De grootte kan variëren, er zijn wratten van 1 mm maar ze kunnen enkele centimeters groot worden. Je vindt ze vooral op je borst en buik, rug en hals.

De wratten zien niet besmettelijk omdat ze niet door een virus worden veroorzaakt. Je kunt de wratten niet voorkomen, maar gelukkig wel goed behandelen. Door mijn ervaring als huidtherapeut kan ik goedaardige wratjes onderscheiden van kwaadaardige tumoren. Als het nodig is zal ik je dan ook direct doorverwijzen naar een dermatoloog of arts.

Hoe ontstaan ouderdomswratten?

Hoe je ze krijgt weten we niet goed. Er wordt aangenomen dat erfelijke factoren een rol spelen. Ze ontstaan in je opperhuid en ze lijken ook vaker voor te komen op een aan de zon blootgestelde huid.

Behandeling

De ouderdomswratten liggen oppervlakkig op je huid en daardoor kan ik ze gemakkelijk behandelen. Een veel gebruikte methode is coagulatietherapie, waarbij ik een bepaald stukje huid verhit met een klein naaldje, waardoor er nieuwe huid kan ontstaan. Daarnaast kan ik ook gebruik maken van een cauteerstift.

Hoe pakken we het aan

Voordat ik je ga behandelen wil ik je graag eerst zien en kennismaken tijdens een intake. Dit is altijd vrijblijvend en gratis. Tijdens deze intake ga ik goed kijken naar je huid, bespreken we je wensen en de gezondheid van je huid middels een vragenlijst én maak ik foto’s van je huid met een Observ. Dit is een foto-apparaat waarmee ik de diepere huidlagen op de foto kan zetten en zichtbaar kan maken wat het blote oog niet ziet. 

Het doel is dat we bij een intake samen een behandelplan opstellen over hoe we jouw doelen kunnen bereiken. Je krijgt een eerlijk en professioneel behandelplan zodat je weet wat je kan verwachten.

  Hoe kunnen ouderdomswratten behandeld worden bij de huidtherapeut van Huid met zorg?

  Omdat de wratten heel oppervlakkig liggen kunnen ze makkelijk van de huid worden afgeschraapt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een scherp lepeltje wat een curette wordt genoemd. Als ouderdomswratten nog heel erg oppervlakkig liggen kunnen ze goed worden behandeld met coagulatietherapie.

  • Curettage
  • Cauteerstift
  • Coagulatietherapie

  Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

  Op een moment dat het jou uitkomt
  Intake plannen

  Huid met Zorg B.V.
  Castorweg 146
  7557 KN Hengelo

  T: 074 20 20 233
  E: info@huidmetzorg.nl

  © 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo