Ouderdomswratten

  1. Home
  2.  » 
  3. HomeHuidproblemen
  4.  » 
  5. HomeHuidaandoeningen
  6.  » Ouderdomswratten

Wat zijn ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn goedaardige wratten. Deze aandoening krijg je vooral op latere leeftijd, vandaar de naam ouderdomswrat. Ze voelen ruw aan en zijn lichtbruin tot donkerbruin van kleur. Lees verderop meer hoe ze eruit zien, hoe ze ontstaan en hoe je ze kunt behandelen.

Hoe zien ze eruit

Ouderdomswratten voelen ruw aan en zien eruit als wratjes (zie ook de foto) met een licht- tot donkerbruine kleur. De grootte kan variëren: zo bestaan er varianten van 1 mm maar ook van enkele centimeters groot. Je vindt ze vooral op je borst en buik, rug en hals. 

Hoe ontstaan ze

Hoe je ouderdomswratten krijgt weten we niet goed. Er wordt aangenomen dat erfelijke factoren een rol spelen. Ze ontstaan in je opperhuid en ze lijken ook vaker voor te komen op een aan de zon blootgestelde huid. De wratten zijn niet besmettelijk omdat ze niet door een virus worden veroorzaakt.

Voorkomen: is er een middel tegen ouderdomswratten?

Helaas kun je niets doen om het ontstaan van ouderdomswratten tegen te gaan. Je kunt ze dus niet voorkomen, maar gelukkig wel goed behandelen. Door mijn ervaring als huidtherapeut kan ik goedaardige wratjes onderscheiden van kwaadaardige tumoren. Als het nodig is verwijder ik je dan ook direct door naar een dermatoloog of arts. 

Ouderdomswratjes zelf verwijderen?

Het lijkt misschien heel gemakkelijk om de ouderdomswratjes zelf te verwijderen met bijvoorbeeld (appel)azijn. Ik raad dit af om te doen! Het zelf proberen te verwijderen kan ontstekingen in de huid veroorzaken of ervoor zorgen dat je een litteken overhoudt; zeker als je niet de juiste nazorg hanteert. Ontdek meer over het verwijderen van ouderdomswratten.

Meer informatie

Meer informatie? Lees dan verder over mij en mijn praktijk! Heb je een vraag over ouderdomswratten en een eventuele behandeling, neem dan gerust even contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, stuur een mailtje naar info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo