Slappe huid gezicht

 1. Home
 2.  » 
 3. HomeHuidproblemen
 4.  » 
 5. HomeHuidklachten
 6.  » Slappe huid gezicht

Een slappe huid in je gezicht zorgt voor een vermoeide uitstraling. Het is alleen onvermijdelijk als je ouder wordt: we krijgen helaas allemaal een slappere huid naarmate de jaren verstrijken. Daarnaast kampen mensen die in zeer korte tijd veel afvallen hier ook mee. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen, waardoor je je huid zo veel mogelijk verstevigt en je voorkomt dat je huid er (te) snel ouder uitziet. Lees verderop meer over de oorzaken, de stappen die je kunt zetten om een slappe gezichtshuid tegen te gaan en eventuele behandelingen.

Een slappe gezichtshuid: de oorzaken

De belangrijkste oorzaken van een slappe gezichtshuid zijn:

 • ouder worden, 
 • hormonale veranderingen,
 • (overmatige) blootstelling aan de zon, 
 • stress en roken,
 • een tekort aan beweging. 

Dat je huid slapper wordt, komt in deze gevallen door een afname van onder andere collageen, elastine en hyaluronzuur. Ook als je veel afgevallen bent in korte tijd, dan kan je huid in je gezicht slapper zijn (overtollige huid). Hoe ouder je bent op het moment dat je snel afvalt, hoe eerder je daar last van hebt. Je huid is simpelweg minder goed in staat om zich te herstellen.

Natuurlijk verouderingsproces

Het natuurlijke verouderingsproces begint al rond je 25e: je huid wordt minder elastisch. Je huid maakt als je ouder wordt namelijk steeds minder collageen aan dan dat het afbreekt. Bij de één gaat dat sneller dan de ander. Naast genetische factoren, spelen de eerder genoemde externe factoren een grote rol. Door die factoren zo veel mogelijk weg te nemen of te verminderen, boek je het beste resultaat voor een jonger uitziende huid! Daarnaast is goede huidverzorging erg belangrijk.

Slappe huid gezicht verstevigen

Het verstevigen van je slappe huid in je gezicht pak je in de eerste plaats aan door je huid goed te beschermen tegen de zon. Vermijd (zover mogelijk) direct zonlicht tussen 13:00 en 15:00 uur en gebruik een hoge beschermingsfactor. Goed smeren helpt in ieder geval om de afbraak van collageen tot een minimum te beperken. 

Stoppen met roken stress vermijden

Als je rookt, dan helpt stoppen met roken in grote mate voor de conditie (en dus ook de stevigheid) van je huid. Stress vermijden is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar ook dat heeft een positief effect op de elasticiteit. Je kunt niet altijd om een stressvolle tijd heen, maar zorg dan in elk geval wel voor voldoende slaap, beweging (daar waar mogelijk), tijd voor ontspanning én voor jezelf. 

Beweging, water en gezonde voeding

Beweeg je te weinig? Dan kun je daar mogelijk ook nog winst behalen. Je spieren ontwikkelen zich bij beweging, waardoor je huid strakker wordt; ook in je gezicht! Veel water drinken is ook een goed plan als je kampt met een slappe huid. Gezonde voeding heeft verder een positief effect op de stevigheid van je huid: eet onbewerkt, vitaminerijk voedsel en varieer in groenten en fruit. Dit is met name essentieel als je veel aan het afvallen bent in korte tijd, en als je last hebt van hormonale veranderingen. Een gezond voedselpatroon draagt bij aan het natuurlijk herstellend vermogen.

Huidverzorging

Tenslotte is het van belang om je huid goed te verzorgen. Een goed serum of fijne crème kan je huid helpen om te herstellen en zo in balans te brengen. De Ageless-lijn van het merk IMAGE Skincare biedt bijvoorbeeld een heerlijke selectie producten die zorgen voor een stevige, jonger uitziende huid. 

Behandelingen slappe huid

Heb je last van een slappe huid in je gezicht? Dan kun je in mijn praktijk terecht voor diverse behandelingen, bijvoorbeeld om gericht huidveroudering te behandelen of een uitgebreide gezichtsbehandeling. Ik geef je altijd persoonlijk advies welke huidverzorgingsproducten jij het beste kunt gebruiken om je huid in een zo goed mogelijke conditie te houden, ook ná de behandeling. 

Meer weten

Wil je meer weten over een slappe gezichtshuid en een eventuele behandeling? Neem dan contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, e-mail info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Je verplicht je tot niets! Ontdek ook meer over mijn praktijk en de mogelijke behandelingen.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo