Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

5 mrt 2023

  1. Home
  2.  » 
  3. Hoe werkt het
  4.  » Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

Heb jij altijd last van een wilde wenkbrauwcoupe of wil jij zelf wenkbrauwen epileren met een pincet? Ik geef jou een stappenplan om dit zo goed mogelijk zelf te doen. Want goed wenkbrauwen epileren, hoe doe je dat nou eigenlijk?

Wat heb je nodig om wenkbrauwen te epileren?

Voordat je start met het epileren van wenkbrauwen is het handig om alle benodigdheden alvast klaar te zetten. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat je een spiegel hebt en goed licht. Zelf ben ik altijd fan van een vergrotende spiegel. Wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden

  • Pincet
  • Desinfectans (alcohol 70% of cliniprep)
  • Recovery Gel (Toskani)

  • 2x Wenkbrauwpotlood
  • Wenkbrauwborsteltje

Voorbehandelen wenkbrauwen

Reinig je gelaat, ogen en wenkbrauwen voor je begint en zorg dat alle make-up resten verdwenen zijn. Epileren veroorzaakt soms een klein wondje en dan wil je geen make-up restanten erin hebben toch? Bevochtig 3 droge wattenpads met desinfectans. Maak hiermee het pincet en wenkbrauwborsteltje schoon, leg ze op een schone tissue. Vervolgens desinfecteer je de huid en haren van de wenkbrauwen. De haren dienen zowel met de haargroeirichting mee als ertegenin te worden gedesinfecteerd.

Hoe bepaal je de juiste wenkbrauwvorm

Bekijk voordat je begint rustig welke vorm je in de wenkbrauwen wilt aanbrengen.Een perfecte wenkbrauwvorm dient symmetrisch te zijn met een strakke lijn aan de onderkant. Ook moeten de neusbrugharen zoveel mogelijk worden verwijderd. Wist je dat er een handig trucje bestaat om te kijken hoeveel je weg moet halen?

  1. Hou een potlood recht omhoog vanaf de neusvleugel en langs de binnenste ooghoek. Zet een streepje. Dit punt is het begin van jouw wenkbrauw.
  2. Houd een potlood vanaf jouw neushoek over jouw pupil, dit is het hoogste punt.
  3. Als laatste stap hou je een potlood vanaf jouw neushoek tot aan de buitenste ooghoek. Dit is het einde van de wenkbrauw.
  4. Door het verbinden van alle punten kan je eenvoudig zien wat je weg moet halen.

*Het is handig om de hulplijntjes te zetten met een wit oogpotlood.

Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

Zorg voor een goed begin!

Nooit eerder wenkbrauwen geëpileerd? Het handigste is al jij jouw wenkbrauwen eerst in model laat brengen bij een schoonheidsspecialist. Dan heb je alvast een leidraad voor de juiste vorm.

Behandeling

Hoera! Als je jouw wenkbrauwen hebt opgemeten, kun je eindelijk beginnen met het echte werk. In principe is het simpel, alles wat buiten de vorm valt, verwijder je. Ik raad het altijd af haren boven de wenkbrauw te verwijderen. Als je dit niet goed doet verpest je al heel snel de vorm.

Om pijn bij epileren zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de huid strak te trekken. Span de huid met 2 vingers of een vinger en een duim van de hand die niet het pincet hanteert. Voor een goede spanning moet de onderlinge afstand van de vingers ongeveer 2 cm zin.

Houd de pincetbek zo dicht mogelijk bij de huid (haarimplant) en trek de haren uit met de haargroeirichting mee. Als je dit niet goed meer kan zien kan het handig zijn om tussendoor te wrijven met de wattenpad met desinfectans. Begin met epileren onder de wenkbrauwen en doe pas daarna het tussenstuk op de neusbrug.

Tip: Heb je vaak last van zichtbare haartjes op de neusbrug tussen je ogen? Dan kun je er ook voor kiezen dit plekje te laten laserontharen!

Epileer in eerste instantie alleen de donkere haren weg en daarna pas de donsbeharing. Indien je de wenkbrauwen niet strak krijgt, ga je haartje voor haartje bekijken of ze de vorm verstoren. Hiervoor kam je de wenkbrauwen recht omhoog. Kijk af en toe van een afstand in de spiegel. Zo kan je goed zien of de wenkbrauwen symmetrisch worden.

Nabehandeling: desinfecteer het gehele gebied opnieuw met een wattenpad met desinfectans. Breng vervolgens Toskani Recovery Gel aan. Zoals gezegd kunnen er bij epileren kleine wondjes ontstaan, met de Recovery Gel herstel je de huid extra snel.

Perfect gestylde wenkbrauwen?

Vind jij het erg spannend en laat jij je wenkbrauwen liever behandelen door een pro? Maak dan hier een afspraak. Ik breng ze graag voor je in model!

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

Hoe verwijder je gerstekorrels?

Wie kent ze niet; de harde onderhuidse korreltjes in je gezicht waar je eigenlijk niet zoveel mee kunt. Dit zijn dus gerstekorrels (ook wel Milia genoemd). Maar hoe ontstaan gerstekorrels nou...

Wie kan er allemaal striae krijgen?

Om te begrijpen hoe en wie allemaal striae kunnen krijgen, is het belangrijk om eerst te weten wat ze zijn. Striae, ook wel bekend als striemen, zijn lijnvormige littekens die op de huid kunnen...

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Veel mensen denken dat couperose en rosacea hetzelfde zijn. Beiden gaan gepaard met roodheid en zichtbare adertjes in het gezicht. Maar hoewel ze veel overeenkomsten hebben, zijn er ook belangrijke...

Last van littekens: dit kun je doen (tips)

Littekens, wie heeft ze niet? Letterlijk niemand ontkomt aan beschadiging van de huid. Bij oppervlakkige beschadiging (zoals een lichte schaafwond) geneest de huid vlot en zonder littekens. Na een...

Op natuurlijke manier pigmentvlekken verminderen/behandelen

Overmatige blootstelling aan de zon of een verstoorde hormoonhuishouding kan de pigmentaanmaak in de huid ontregelen. Hierdoor krijg je hyperpigmentatie. Jullie kennen dit ook wel onder de naam...

Wat is dermatitis en hoe kan ik je helpen?

Dermatitis is een (moeilijk) medisch woord en betekent ontsteking van de huid. Deze huidaandoening kent meerdere vormen en gradaties en dermatitis is een verzamelnaam voor verschillende vormen van...

De risicofactoren om striae te krijgen tijdens je zwangerschap

Roep je striae, dan denken de meeste mensen gelijk aan zwangerschap en smeren. Het ontwikkelt vaak bij vrouwen omdat de buik zich uitzet tijdens de zwangerschap. Niet zo gek dat ze daarom ook wel...

Huidveroudering door de overgang

Alle vrouwen krijgen vroeg of laat snellere huidveroudering door de overgang. Wanneer dit start is per persoon verschillend, maar gemiddeld is dit rond de 50 jaar. Wist je al dat de menopauze geen...

Wat te doen tegen een (extreem) droge huid

De huid zit als een beschermende jas om ons heen. Je kan hem aanraken, strelen en vaak laat hij ons ook stralen. Maar hij kan ook jeuken, irriteren, rood verkleuren, rimpelen en schilferen. Allemaal...

Tips om rosacea natuurlijk te behandelen

Aanhoudende roodheid, ontstekingen, vaatjes en gevoeligheid zijn kenmerken van rosacea. Ondanks dat huidklachten in het gelaat lastig zijn, wil niet iedereen gelijk grijpen naar medicatie, chemische...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo