Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

5 mrt 2023

  1. Home
  2.  » 
  3. Hoe werkt het
  4.  » Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

Heb jij altijd last van een wilde wenkbrauwcoupe of wil jij zelf wenkbrauwen epileren met een pincet? Ik geef jou een stappenplan om dit zo goed mogelijk zelf te doen. Want goed wenkbrauwen epileren, hoe doe je dat nou eigenlijk?

Wat heb je nodig om wenkbrauwen te epileren?

Voordat je start met het epileren van wenkbrauwen is het handig om alle benodigdheden alvast klaar te zetten. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat je een spiegel hebt en goed licht. Zelf ben ik altijd fan van een vergrotende spiegel. Wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden

  • Pincet
  • Desinfectans (alcohol 70% of cliniprep)
  • Recovery Gel (Toskani)

  • 2x Wenkbrauwpotlood
  • Wenkbrauwborsteltje

Voorbehandelen wenkbrauwen

Reinig je gelaat, ogen en wenkbrauwen voor je begint en zorg dat alle make-up resten verdwenen zijn. Epileren veroorzaakt soms een klein wondje en dan wil je geen make-up restanten erin hebben toch? Bevochtig 3 droge wattenpads met desinfectans. Maak hiermee het pincet en wenkbrauwborsteltje schoon, leg ze op een schone tissue. Vervolgens desinfecteer je de huid en haren van de wenkbrauwen. De haren dienen zowel met de haargroeirichting mee als ertegenin te worden gedesinfecteerd.

Hoe bepaal je de juiste wenkbrauwvorm

Bekijk voordat je begint rustig welke vorm je in de wenkbrauwen wilt aanbrengen.Een perfecte wenkbrauwvorm dient symmetrisch te zijn met een strakke lijn aan de onderkant. Ook moeten de neusbrugharen zoveel mogelijk worden verwijderd. Wist je dat er een handig trucje bestaat om te kijken hoeveel je weg moet halen?

  1. Hou een potlood recht omhoog vanaf de neusvleugel en langs de binnenste ooghoek. Zet een streepje. Dit punt is het begin van jouw wenkbrauw.
  2. Houd een potlood vanaf jouw neushoek over jouw pupil, dit is het hoogste punt.
  3. Als laatste stap hou je een potlood vanaf jouw neushoek tot aan de buitenste ooghoek. Dit is het einde van de wenkbrauw.
  4. Door het verbinden van alle punten kan je eenvoudig zien wat je weg moet halen.

*Het is handig om de hulplijntjes te zetten met een wit oogpotlood.

Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

Zorg voor een goed begin!

Nooit eerder wenkbrauwen geëpileerd? Het handigste is al jij jouw wenkbrauwen eerst in model laat brengen bij een schoonheidsspecialist. Dan heb je alvast een leidraad voor de juiste vorm.

Behandeling

Hoera! Als je jouw wenkbrauwen hebt opgemeten, kun je eindelijk beginnen met het echte werk. In principe is het simpel, alles wat buiten de vorm valt, verwijder je. Ik raad het altijd af haren boven de wenkbrauw te verwijderen. Als je dit niet goed doet verpest je al heel snel de vorm.

Om pijn bij epileren zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de huid strak te trekken. Span de huid met 2 vingers of een vinger en een duim van de hand die niet het pincet hanteert. Voor een goede spanning moet de onderlinge afstand van de vingers ongeveer 2 cm zin.

Houd de pincetbek zo dicht mogelijk bij de huid (haarimplant) en trek de haren uit met de haargroeirichting mee. Als je dit niet goed meer kan zien kan het handig zijn om tussendoor te wrijven met de wattenpad met desinfectans. Begin met epileren onder de wenkbrauwen en doe pas daarna het tussenstuk op de neusbrug.

Tip: Heb je vaak last van zichtbare haartjes op de neusbrug tussen je ogen? Dan kun je er ook voor kiezen dit plekje te laten laserontharen!

Epileer in eerste instantie alleen de donkere haren weg en daarna pas de donsbeharing. Indien je de wenkbrauwen niet strak krijgt, ga je haartje voor haartje bekijken of ze de vorm verstoren. Hiervoor kam je de wenkbrauwen recht omhoog. Kijk af en toe van een afstand in de spiegel. Zo kan je goed zien of de wenkbrauwen symmetrisch worden.

Nabehandeling: desinfecteer het gehele gebied opnieuw met een wattenpad met desinfectans. Breng vervolgens Toskani Recovery Gel aan. Zoals gezegd kunnen er bij epileren kleine wondjes ontstaan, met de Recovery Gel herstel je de huid extra snel.

Perfect gestylde wenkbrauwen?

Vind jij het erg spannend en laat jij je wenkbrauwen liever behandelen door een pro? Maak dan hier een afspraak. Ik breng ze graag voor je in model!

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

Ouderdomsvlekken verminderen: dat doe je zo

Naarmate we ouder worden, zien we vaak veranderingen in onze huid. Ouderdomsvlekken, ook bekend als levervlekken of zonnelentigines, kunnen een opvallende indicatie zijn van het natuurlijke...

Laserontharing: werkt het echt?

Welkom bij deze verkenning van laserontharing. Dit is een technologie die de belofte doet van een leven vrij van ongewenste haargroei. De vraag die velen echter stellen is: werkt laserontharing echt...

Wordt jouw huid snel droog in de winter?

De winter kan een uitdagende tijd zijn voor onze huid. Koud weer, droge lucht en verwarmde binnenruimtes kunnen onze huid uitdrogen en oncomfortabel maken. Maar met de juiste zorg kun je een...

Tips voor benen ontharen

Ben je de eeuwige strijd tegen scheermesjes zat? Heb je telkens weer te maken met die vervelende puistjes, roodheid en een jeukende huid na het ontharen van je benen? Dan is deze blog precies wat je...

Kun je littekens echt verwijderen?

Littekens en de huid; ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vandaag ga ik dieper in op een vraag die mij als huidtherapeut vaak wordt gesteld: "Kun je littekens echt verwijderen?" Het antwoord...

Pigmentvlekken behandelen: dat doe je zo

De weldadige warmte en het stralende licht van de zon worden door velen van ons gekoesterd. Echter, de schadelijke effecten van overmatige zonblootstelling worden vaak pas op latere leeftijd...

Tips voor huidverzorging in de herfst

Ah, de herfst! De lucht wordt kouder, de bladeren beginnen te vallen en de dikke truien komen weer uit de kast. Maar naast deze veranderingen merken velen van ons ook een verandering in onze huid....

Wat te doen tegen kleine adertjes in je gezicht?

Kleine adertjes op het gezicht kunnen veroorzaakt worden door huidklachten zoals rosacea. Ook blootstelling aan de zon of huid-irriterende stoffen kan bijdragen. Gebroken bloedvaten worden ook wel...

Tips voor rug ontharen

Heb je een harige rug en weet je niet wat je ermee moet? Je bent zeker niet de enige! De media schetst vaak het beeld dat vrouwen een voorkeur hebben voor mannen met een stoppelbaard, harige borst...

Droge Huid Herstellen: 7 Tips

Een droge huid kan verschillende oorzaken hebben, van seizoensgebonden veranderingen en airconditioning tot een onderliggende huidaandoening zoals eczeem. Gelukkig zijn er manieren om je huid te...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo