Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

5 mrt 2023

 1. Home
 2.  » 
 3. Hoe werkt het
 4.  » Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

Heb jij altijd last van een wilde wenkbrauwcoupe of wil jij zelf wenkbrauwen epileren met een pincet? Ik geef jou een stappenplan om dit zo goed mogelijk zelf te doen. Want goed wenkbrauwen epileren, hoe doe je dat nou eigenlijk?

Wat heb je nodig om wenkbrauwen te epileren?

Voordat je start met het epileren van wenkbrauwen is het handig om alle benodigdheden alvast klaar te zetten. Daarnaast is het slim om ervoor te zorgen dat je een spiegel hebt en goed licht. Zelf ben ik altijd fan van een vergrotende spiegel. Wat heb je allemaal nodig?

Benodigdheden

 • Pincet
 • Desinfectans (alcohol 70% of cliniprep)
 • Recovery Gel (Toskani)

 • 2x Wenkbrauwpotlood
 • Wenkbrauwborsteltje

Voorbehandelen wenkbrauwen

Reinig je gelaat, ogen en wenkbrauwen voor je begint en zorg dat alle make-up resten verdwenen zijn. Epileren veroorzaakt soms een klein wondje en dan wil je geen make-up restanten erin hebben toch? Bevochtig 3 droge wattenpads met desinfectans. Maak hiermee het pincet en wenkbrauwborsteltje schoon, leg ze op een schone tissue. Vervolgens desinfecteer je de huid en haren van de wenkbrauwen. De haren dienen zowel met de haargroeirichting mee als ertegenin te worden gedesinfecteerd.

Hoe bepaal je de juiste wenkbrauwvorm

Bekijk voordat je begint rustig welke vorm je in de wenkbrauwen wilt aanbrengen.Een perfecte wenkbrauwvorm dient symmetrisch te zijn met een strakke lijn aan de onderkant. Ook moeten de neusbrugharen zoveel mogelijk worden verwijderd. Wist je dat er een handig trucje bestaat om te kijken hoeveel je weg moet halen?

 1. Hou een potlood recht omhoog vanaf de neusvleugel en langs de binnenste ooghoek. Zet een streepje. Dit punt is het begin van jouw wenkbrauw.
 2. Houd een potlood vanaf jouw neushoek over jouw pupil, dit is het hoogste punt.
 3. Als laatste stap hou je een potlood vanaf jouw neushoek tot aan de buitenste ooghoek. Dit is het einde van de wenkbrauw.
 4. Door het verbinden van alle punten kan je eenvoudig zien wat je weg moet halen.

*Het is handig om de hulplijntjes te zetten met een wit oogpotlood.

Zelf wenkbrauwen epileren met pincet; een stappenplan

Zorg voor een goed begin!

Nooit eerder wenkbrauwen geëpileerd? Het handigste is al jij jouw wenkbrauwen eerst in model laat brengen bij een schoonheidsspecialist. Dan heb je alvast een leidraad voor de juiste vorm.

Behandeling

Hoera! Als je jouw wenkbrauwen hebt opgemeten, kun je eindelijk beginnen met het echte werk. In principe is het simpel, alles wat buiten de vorm valt, verwijder je. Ik raad het altijd af haren boven de wenkbrauw te verwijderen. Als je dit niet goed doet verpest je al heel snel de vorm.

Om pijn bij epileren zoveel mogelijk te voorkomen is het belangrijk om de huid strak te trekken. Span de huid met 2 vingers of een vinger en een duim van de hand die niet het pincet hanteert. Voor een goede spanning moet de onderlinge afstand van de vingers ongeveer 2 cm zin.

Houd de pincetbek zo dicht mogelijk bij de huid (haarimplant) en trek de haren uit met de haargroeirichting mee. Als je dit niet goed meer kan zien kan het handig zijn om tussendoor te wrijven met de wattenpad met desinfectans. Begin met epileren onder de wenkbrauwen en doe pas daarna het tussenstuk op de neusbrug.

Tip: Heb je vaak last van zichtbare haartjes op de neusbrug tussen je ogen? Dan kun je er ook voor kiezen dit plekje te laten laserontharen!

Epileer in eerste instantie alleen de donkere haren weg en daarna pas de donsbeharing. Indien je de wenkbrauwen niet strak krijgt, ga je haartje voor haartje bekijken of ze de vorm verstoren. Hiervoor kam je de wenkbrauwen recht omhoog. Kijk af en toe van een afstand in de spiegel. Zo kan je goed zien of de wenkbrauwen symmetrisch worden.

Nabehandeling: desinfecteer het gehele gebied opnieuw met een wattenpad met desinfectans. Breng vervolgens Toskani Recovery Gel aan. Zoals gezegd kunnen er bij epileren kleine wondjes ontstaan, met de Recovery Gel herstel je de huid extra snel.

Perfect gestylde wenkbrauwen?

Vind jij het erg spannend en laat jij je wenkbrauwen liever behandelen door een pro? Maak dan hier een afspraak. Ik breng ze graag voor je in model!

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

5 Tips voor huidverzorging in het voorjaar

De lente is een tijd van verandering, en dat geldt ook voor onze huid. Net zoals we onze dikke wintertruien opbergen voor lichtere kleding, moeten we onze huidverzorging aanpassen aan het mildere...

Droge huid verlichten: dat doe je zo!

Heb je last van een droge huid? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen kampen met dit oncomfortabele probleem, vooral tijdens de koudere maanden of als gevolg van dagelijkse gewoonten. Het is...

De veelzijdigheid van IPL

Het verbeteren van je huid is nu gemakkelijker en veelzijdiger dan ooit tevoren, dankzij de geavanceerde Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Veel mensen kennen het voornamelijk als een methode...

Welke huidtypes zijn er

Ontdek jouw huidtype en hoe je er het beste voor kunt zorgen met deze handige tips! Er zijn vijf basis huidtypes: vet, droog, normaal, gecombineerd en gevoelig. Elk type heeft zijn eigen kenmerken...

Waarom is een peeling effectief?

Heb je ooit gewenst dat je je huid kon resetten, alsof je op een knop kon drukken en alles weer glad en stralend kon maken? Door een behandeling met peeling krijgt je huid een kans om opnieuw te...

Alles over de oorzaak van keratosis pilaris

Heb je ooit kleine, ruwe bultjes op je huid gevoeld die je doen denken aan acne? Deze kunnen het gevolg zijn van Keratosis Pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening waar veel mensen last van...

De belangrijkste weetjes over microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire huidverzorgingsbehandeling die je huid fris en jong kan maken. Deze makkelijke behandeling haalt dode huidcellen weg zonder te snijden of chemische spullen te...

Grauwe huid: hoe kom je ervan af?

Een stralende huid is het toonbeeld van gezondheid en vitaliteit. Toch kan het een uitdaging zijn om dit te behouden. Een veelvoorkomend probleem is een grauwe huid, waarbij de huid een doffe, gele...

De beste gezichtsbehandeling voor acne

Acne is een veelvoorkomende huidconditie die mensen van alle leeftijden treft. Het leidt tot het ontstaan van puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid...

De voordelen van microdermabrasie

De voordelen van microdermabrasie Microdermabrasie is een behandeling die je huid diep reinigt en vernieuwt. Er wordt een apparaat gebruikt om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo