Vette huid: tips om te voorkomen

18 jul 2023

 1. Home
 2.  » 
 3. Hoe werkt het
 4.  » Vette huid: tips om te voorkomen

Het hebben van een vette huid kan zowel voordelen als nadelen hebben. Aan de ene kant is een vette huid dikker en minder vatbaar voor fijne lijntjes en rimpels. Aan de andere kant kan het leiden tot vergrote poriën, een glimmend gezicht en een verhoogde neiging tot acne. Gelukkig zijn er manieren om de olieproductie van je huid te beheersen en een vette huid te voorkomen. In deze blog delen we ook praktische tips, productaanbevelingen en behandelopties om je te helpen de balans van je huid te herstellen.

Verminder de olieproductie van je huid met deze tips:

 1. Kies voor producten die specifiek zijn geformuleerd voor de vette huid. Deze bevatten ingrediënten die de talgproductie reguleren en de hydratatie verbeteren.
 2. Beperk het aantal keren dat je je gezicht wast tot maximaal tweemaal per dag. Overmatig wassen kan de huid uitdrogen, waardoor deze meer olie produceert om het vochtgehalte te compenseren.
 3. Gebruik toners om overtollige olie te verwijderen en de pH-balans van je huid te herstellen.
 4. Hydrateer je huid met een olievrije vochtinbrenger. Een vette huid heeft nog steeds hydratatie nodig om te voorkomen dat deze overmatig olie produceert.
 5. Vermijd voedingsmiddelen die een verhoogde olieproductie kunnen veroorzaken, zoals voedingsmiddelen rijk aan vet en suiker. Kies in plaats daarvan voor vezelrijk voedsel zoals fruit en groenten.
 6. Koeienmelk kan groeihormonen bevatten die de olieproductie in de huid verhogen. Probeer het gebruik van koeienmelk te beperken.

Professionele behandelingen voor een vette huid:

 1. Chemische peeling: Deze behandeling reguleert de talgproductie door salicylzuur te gebruiken. Het verwijdert overtollig talg en stimuleert een evenwichtige talgproductie.
 2. Microdermabrasie: Hierbij wordt de bovenste laag van de huid voorzichtig geëxfolieerd met behulp van fijne kristallen. Dit verwijdert dode huidcellen, talg en andere onzuiverheden die de poriën kunnen verstoppen.
 3. Laserbehandelingen en IPL: Deze behandelingen richten zich op de talgklieren in de huid. Ze verminderen de talgproductie door gecontroleerde warmte-energie af te geven.

Productaanbevelingen voor een vette huid:

Hier zijn vijf DP Dermaceuticals producten die kunnen helpen bij het beheersen van de olieproductie van je huid:

 1. Om te beginnen de CLR Foam Cleanser van DP Dermaceuticals. Deze reiniger is Speciaal ontworpen voor de vette huid, vermindert overtollige olie.
 2. Verhelder de huid met DP Dermaceuticals Brite Lite. Dit is een verhelderend serum dat hyperpigmentatie bestrijdt, de huidteint egaliseert en de olieproductie reguleert met vitamine C en niacinamide.
 3. Het DP Dermaceuticals CLR Lotion bevat niacinamide (vitamine B3) voor het reguleren van talg, het versterken van de huidbarrière en het verhelderen van de huid. Salicylzuur zorgt voor huidexfoliatie en poriënreiniging.
 4. Exfolieer de huid licht met DP Dermaceuticals Retinal Active. Retinal reguleert de talgproductie en stimuleert de celvernieuwing.
 5. Tot slot de DP Dermaceuticals Cover Recover. Dit is een kalmerende foundation die de huid herstelt en glans onder controle houdt zonder de poriën te verstoppen.

Tip van de huidtherapeut:

Een vette huid hoeft dus geen probleem te zijn. Met de juiste zorg kan je huid er gezond en stralend uitzien zonder overmatige olie. Samengevat, zorg ervoor dat je een huidverzorgingsroutine hebt die is afgestemd op jouw specifieke huidtype. Als je twijfelt welke producten of behandelingen je moet gebruiken, dan help ik je graag met een advies op maat!

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

5 Tips voor huidverzorging in het voorjaar

De lente is een tijd van verandering, en dat geldt ook voor onze huid. Net zoals we onze dikke wintertruien opbergen voor lichtere kleding, moeten we onze huidverzorging aanpassen aan het mildere...

Droge huid verlichten: dat doe je zo!

Heb je last van een droge huid? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen kampen met dit oncomfortabele probleem, vooral tijdens de koudere maanden of als gevolg van dagelijkse gewoonten. Het is...

De veelzijdigheid van IPL

Het verbeteren van je huid is nu gemakkelijker en veelzijdiger dan ooit tevoren, dankzij de geavanceerde Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Veel mensen kennen het voornamelijk als een methode...

Welke huidtypes zijn er

Ontdek jouw huidtype en hoe je er het beste voor kunt zorgen met deze handige tips! Er zijn vijf basis huidtypes: vet, droog, normaal, gecombineerd en gevoelig. Elk type heeft zijn eigen kenmerken...

Waarom is een peeling effectief?

Heb je ooit gewenst dat je je huid kon resetten, alsof je op een knop kon drukken en alles weer glad en stralend kon maken? Door een behandeling met peeling krijgt je huid een kans om opnieuw te...

Alles over de oorzaak van keratosis pilaris

Heb je ooit kleine, ruwe bultjes op je huid gevoeld die je doen denken aan acne? Deze kunnen het gevolg zijn van Keratosis Pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening waar veel mensen last van...

De belangrijkste weetjes over microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire huidverzorgingsbehandeling die je huid fris en jong kan maken. Deze makkelijke behandeling haalt dode huidcellen weg zonder te snijden of chemische spullen te...

Grauwe huid: hoe kom je ervan af?

Een stralende huid is het toonbeeld van gezondheid en vitaliteit. Toch kan het een uitdaging zijn om dit te behouden. Een veelvoorkomend probleem is een grauwe huid, waarbij de huid een doffe, gele...

De beste gezichtsbehandeling voor acne

Acne is een veelvoorkomende huidconditie die mensen van alle leeftijden treft. Het leidt tot het ontstaan van puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid...

De voordelen van microdermabrasie

De voordelen van microdermabrasie Microdermabrasie is een behandeling die je huid diep reinigt en vernieuwt. Er wordt een apparaat gebruikt om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo