Tips voor benen ontharen

26 okt 2023

Ben je de eeuwige strijd tegen scheermesjes zat? Heb je telkens weer te maken met die vervelende puistjes, roodheid en een jeukende huid na het ontharen van je benen? Dan is deze blog precies wat je nodig hebt. De huidtherapeut kan hierbij vaak de uitkomst bieden, met oplossingen en adviezen die passen bij jouw huidtype en behoeften.

Veelgemaakte fouten bij ontharen en tips om ze te voorkomen:

Het ontharen van de benen lijkt een eenvoudig klusje, maar er zijn veel voorkomende fouten die gemaakt worden en die kunnen leiden tot irritaties, ingegroeide haren of zelfs wondjes. Hier zijn enkele veelvoorkomende missers en hoe je ze kunt voorkomen:

 1. Huid niet voorbereiden: Voor het beste scheerresultaat, zorg je voor een schone en goed geëxfolieerde huid. Dit voorkomt ingegroeide haren en zorgt voor een soepelere scheerbeurt.
 2. Droog scheren: Droog scheren kan leiden tot irritatie en snijwondjes. Gebruik altijd een goede scheergel of -schuim om de huid te beschermen.
 3. Te vaak scheren: Hoewel het verleidelijk kan zijn om elke dag voor zijdezachte benen te gaan, kan dit leiden tot overbelasting van de huid. Zoek een balans die voor jou werkt.
 4. Oud scheermesje gebruiken: Een bot mesje beschadigt de huid en zorgt niet voor een glad resultaat. Vervang je mesje regelmatig.
 5. Tegen de haargroei in scheren: Dit kan leiden tot ingegroeide haren. Begin met scheren in de richting van de haargroei en ga daarna pas tegen de haargroei in.
 6. Ontharingscrème niet testen: Het is belangrijk om nieuwe producten eerst op een klein stukje huid te testen om allergische reacties te voorkomen.
 7. Huid niet opspannen tijdens waxen: Door de huid strak te trekken voorkom je dat de wax aan de huid blijft kleven en beschadigingen.
 8. Verkeerd verwijderen van waxresten: Gebruik een milde olie om waxresten te verwijderen, dit is zachter voor de huid dan krabben.
 9. Laatste moment ontharen voor een evenement: Het is raadzaam om minstens een dag van tevoren te ontharen, zodat eventuele roodheid of irritatie kan verminderen.

Ontharen kan een uitdaging zijn, maar met deze tips en tricks ben je beter voorbereid om veelvoorkomende fouten te vermijden en te zorgen voor een soepele, pijnloze ervaring.

  Alhydran als nazorg bij benen ontharen

  Een belangrijk aspect na het ontharen, ongeacht de methode, is de nazorg. Alhydran is hier een uitstekend product voor. Oorspronkelijk ontwikkeld als littekencreme, maar Alhydran biedt zoveel meer. Het wordt gebruikt bij brandwonden, blaasjes, droge huid en zelfs bij luieruitslag. De crème bevat kalmerende en verzachtende ingrediënten, waardoor het perfect is om te gebruiken na laserontharing vanwege het verkoelende effect. Een van de hoofdingrediënten, aloë vera, helpt de huidbalans te herstellen en biedt directe verlichting.

  Overweeg laserontharing

  Wanneer je last hebt van ongewenste haargroei, wil je deze natuurlijk zo efficiënt mogelijk verwijderen. De meeste mensen grijpen naar methoden zoals scheren, waxen of epileren. Maar als jij een van de velen bent die steevast last hebben van pustkopjes, jeuk, roodheid of andere ongemakken na deze ontharingsmethoden, dan is het wellicht tijd om laserontharing te overwegen. Deze methode kan met name de irritatie die kan optreden na het scheren, wrijven of zweten aanzienlijk verminderen. Met laserontharing werk je toe naar een nagenoeg haarvrije, gladde huid die minder vatbaar is voor irritaties.

  Hulp van de huidtherapeut voor benen ontharen

  Het pad naar een gladde, haarvrije huid kan soms vol uitdagingen zitten, met zoveel methoden en producten om uit te kiezen Als je twijfels hebt of gewoon op zoek bent naar deskundig advies, kan een huidtherapeut je begeleiden. Met mijn uitgebreide kennis en ervaring kan ik je je helpen bij het kiezen van de beste ontharingsmethoden en -producten.

   

  Conchita Markhorst

  Conchita Markhorst

  Huidtherapeut Huid met zorg

  Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

  Grauwe huid: hoe kom je ervan af?

  Een stralende huid is het toonbeeld van gezondheid en vitaliteit. Toch kan het een uitdaging zijn om dit te behouden. Een veelvoorkomend probleem is een grauwe huid, waarbij de huid een doffe, gele of bruine tint aanneemt. Dit kan iedereen overkomen, ongeacht de...

  De beste gezichtsbehandeling voor acne

  Acne is een veelvoorkomende huidconditie die mensen van alle leeftijden treft. Het leidt tot het ontstaan van puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid beïnvloeden, maar ook iemands zelfvertrouwen. Het is daarom van belang om...

  De voordelen van microdermabrasie

  De voordelen van microdermabrasie Microdermabrasie is een behandeling die je huid diep reinigt en vernieuwt. Er wordt een apparaat gebruikt om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te verwijderen. Dit gebeurt meestal met behulp van fijne deeltjes, zoals...

  Tips voor billen ontharen

  Ontharen bij de billen is iets waar bijna iedereen wel eens over nadenkt. Het kan zijn dat je het doet omdat je het mooier vindt, het prettiger voelt of om hygiënische redenen. Hier vertel ik je waarom we eigenlijk haar hebben op die plek en geef ik advies over hoe je...

  Top 7 huidverzorgingstips

  Voor veel mensen is huidverzorging een ritueel dat niet alleen de buitenkant verzorgt. Een stralende, goed onderhouden huid weerspiegelt niet alleen fysieke gezondheid. Het versterkt ook de innerlijke rust en het zelfbeeld. Met de talrijke producten en adviezen die...

  De drie meest voorkomende huidproblemen

  De gezondheid van onze huid is belangrijk. Niet alleen voor onze fysieke welzijn, maar ook voor ons zelfvertrouwen. Als huidtherapeut kom ik een scala aan huidproblemen tegen, maar drie daarvan steken met kop en schouders boven de rest uit. Dit zijn acne, eczeem en...

  Wat zijn ouderdomswratten precies?

  Ouderdomswratten, officieel bekend als verrucae seborrhoicae, zijn een veel voorkomende huidaandoening die vooral bij ouderen optreedt. Deze goedaardige huidtumoren zijn volledig onschuldig maar kunnen soms cosmetisch storend zijn. In deze blog ga ik dieper in op wat...

  Het effect van weersveranderingen op je huid

  De wisseling van seizoenen heeft een aanzienlijke invloed op onze huid, waarbij temperatuurveranderingen een sleutelrol spelen. In dit artikel verkennen we de effecten van zowel warmte als kou op de huidlagen en huidbarrière, met speciale aandacht voor de...

  Je huid in de winter verzorgen: 6 tips

  De winter brengt veel plezier met zich mee. Gezellige avonden bij de open haard, warme chocolademelk en feestelijke bijeenkomsten met vrienden en familie. Helaas brengt deze tijd van het jaar ook enkele uitdagingen met zich mee voor onze huid. De koude, droge lucht...

  Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

  Op een moment dat het jou uitkomt
  Intake plannen

  Huid met Zorg B.V.
  Castorweg 146
  7557 KN Hengelo

  T: 074 20 20 233
  E: info@huidmetzorg.nl

  © 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo