074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

Pigment aanpakken door behandeling met de Spot Out Kit Plus

23 dec 2019

Pigmentatie is meestal onschuldig, maar in het gelaat wordt het vaak als zeer storend ervaren. Zeker als het een groot oppervlak bedekt. Hoe je dan weer een egale en vlekkeloze huid krijgt, is een veel gestelde vraag in mijn praktijk. Alhoewel pigment één van de lastigste huidproblemen is om te behandelen, kun je er meestal wel iets aan doen! In dit artikel wil ik de behandelmogelijkheden met de Spot Out Kit aan je uitleggen.

Wat is pigment?

Pigment is een bruin kleurstofje dat de kleur van de huid bepaalt. Het wordt geproduceerd in de pigmentcellen en één pigmentcel kan tot wel 36 huidcellen van pigment voorzien. Onder invloed van zonlicht worden de pigmentcellen geactiveerd en wordt er pigment afgegeven aan de bovenste huidlagen. Dit gebeurt om de diepere huidlagen te beschermen. Hoe groter de blootstelling aan zonlicht, des te meer afgifte van pigment er plaatsvindt.  Als dit proces verstoord wordt, kan pigment zich plaatselijk ophopen (hyperpigmentatie) en ontstaat er een pigmentvlek.

Oorzaken van pigment

Hoewel pigmentvlekken vaak met ouderdom worden geassocieerd, kan het op elke leeftijd ontstaan. Dit kan onder de invloed van hormonen, huidletsel (en als grootste veroorzaker!) de zon. Helaas uit het zich hierdoor ook meestal op zichtbare plaatsen, zoals op de handen en in het gelaat. Hoe ouder we worden, hoe meer vlekjes er vaak ontstaan. Goede bescherming tegen de zon kan hierin al veel verhelpen!

Naast de zon kan ook de hormoonhuishouding van invloed zijn op pigment. In dat geval noemen we het melasma. Het komt vaker voor bij vrouwen die zwanger zijn (daarom wordt het ook wel zwangerschapsmasker genoemd) of bij gebruik van de pil. Het is dan belangrijk om de aanmaak van pigment te remmen, zodat je pigmentvlekken kunt voorkomen.

Hoe kun je pigmenvlekken behandelen?

De meest simpele behandelmethode is beschermen tegen de zon door je goed in te smeren met zonnebrand. Het dragen van een zonneklep en -bril is hierbij ook geen overbodige luxe. Hiermee wordt al een hoop voorkomen omdat directe blootstelling aan de zon de grootste boosdoener is.

Laser

Indien het losse pigmentvlekjes betreft (Lentigo Solaris) is het probleem vaak gemakkelijk op te lossen met IPL of laser. Na één of twee behandelingen zullen de plekjes aanzienlijk lichter of compleet verdwenen zijn.

Spot Out Kit

Als het vlekkerige, of over een groter gebied verspreide, pigmentatie is, dan is het lastiger te behandelen met bijvoorbeeld laser. In dat geval is het beter om de algehele huidconditie aan te pakken. Dit kan met behulp van de Spot Out Kit van Toskani. Dit is een methode die specifiek is ontwikkeld voor depigmentatie; het elimineren of verminderen van pigment. Je kunt deze methode toepassen bij pigmentatie, melasma en een zonbeschadigde huid. Het unieke van de Spot Out Kit is dat deze zelfs kan worden ingezet bij donkere huidtypen(!) en egaliseert het de toon en glans van de huid.

De methode

Deze methode is gebaseerd op 1 behandeling in de praktijk, waarna jij thuis verder gaat met het verder uitvoeren van de behandeling. Ik breng het masker uit de kit aan op het gelaat, waarna het (afhankelijk van je huidtype) 6 tot 12 uur moet blijven zitten. Na deze periode moet het masker met water worden afgespoeld en smeer je je gelaat in met de Total Recovery Cream van Toskani, die je huid helpt te herstellen. Je hebt dus slechts één behandeling bij mij in de praktijk, waarna je zelf aan de slag gaat met de thuisproducten.

Het thuisproduct dat het resultaat gaat geven is de Spot Out Cream. Deze crème gebruik je gedurende 6 maanden na de behandeling. Deze crème zorgt ervoor dat de pigmentaanmaak wordt gestabiliseerd en bestaande pigmentvlekken worden opgelicht.

Het is van belang dat je het productadvies nauwkeurig opvolgt, de thuisproducten zijn namelijk speciaal gemaakt om te gebruiken op de behandelde huid. Andere producten kunnen irritatie of pigmentatie veroorzaken, dat willen we juist voorkomen!

Voordelen van de Spot Out Kit

  • Slechts één behandeling nodig
  • Kan op alle huidtypen (ook de donkere huid!)
  • Behaald resultaat is beter te onderhouden zonder professionele behandelingen (door gebruik van de Spot Out Cream thuis)
  • Naast pigmentatie worden ook de toon en glans van de huid geëgaliseerd

Als je het lastig vindt om het productadvies nauwkeurig op te volgen, zou je ook kunnen kiezen voor TCA-peelings. Bij TCA heb je meer behandelingen nodig, maar hoef je thuis geen (langdurige) nazorg toe te passen. Deze is echter alleen geschikt voor lichtere huidtypes.

Tarieven

De kosten voor behandeling met de Spot Out Kit bedragen 360 euro, dit is inclusief vijf thuisproducten ter waarde van 278 euro, namelijk:

Standaard zitten er twee producten in de Spot Out Kit. Het is echter ook belangrijk om een goede reiniger, tonic en zonnebrand te hebben die passen bij de andere producten. Daarom kies ik ervoor om de behandeling alléén in combinatie met deze producten aan te bieden. Zo heb je alles in huis om de behandeling thuis succesvol af te maken. Dit is namelijk erg belangrijk voor een goed resultaat!

Voordat met de behandeling met de Spot Out Kit gestart kan worden, moet er (afhankelijk van het type pigment) twee of drie dagen van tevoren een Mandelic Peeling worden uitgevoerd. Deze kost normaal 75 euro, indien deze in combinatie met de Spot Out Kit moet worden afgenomen, ontvang je hier een korting van 50% op. De totale kosten van de Mandelic Peeling, Spot Out behandeling én vijf thuisproducten komen dan op 397,50.

Intake

Wil je weten behandeling met de Spot Out Kit voor jou geschikt is, of ben je benieuwd naar hoe ik jouw huidprobleem kan aanpakken? Plan dan gratis en vrijblijvend een intake in.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo