074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

Dermapen 3 naar Dermapen 4, de verschillen

26 sep 2021

In april 2018 werd de Dermapen 3 vervangen door de Dermapen 4. Het unieke en compleet digitaal aangestuurde ontwerp maakt microneedling veiliger, preciezer en effectiever. Hierdoor is er meer comfort tijdens de behandeling en minder risico op vervelende huidreacties. Daarom heb ik bij Huid met zorg ook voor dit nieuwe model gekozen. Maar wat maakt de Dermapen 4 nou zoveel doeltreffender dan zijn voorgangers? Om dit te beantwoorden moeten we in de geschiedenis van de microneedling therapie duiken!

Ben je niet geïnteresseerd in de vergelijking, maar wil je graag weten hoe de Dermapen precies werkt? Lees dan mijn eerdere blog

De geschiedenis van Microneedling therapie in vogelvlucht

Voordat de Dermapen in zijn huidige vorm ontstond, heeft microneedling therapie een enorme evolutie ondergaan. Een korte tijdlijn:

1995 – David Orentreich bedenkt (Subsicion) een incisieloze techniek. Hierbij wordt handmatig een enkele naald onder littekens gebracht om ze te verfraaien.

1996 – Camirand en Doucet ontdekken per ongeluk dat, na het zetten van medische  tatoeages, het onderliggende littekenweefsel zich verbeterde. Met die kennis gingen ze tatoeage-apparaten (zonder inkt) inzetten voor littekenbehandeling om deze reactie teweeg te brengen in de huid.

2006 – Fernandes introduceert percutane collageen inductie therapie (PCI) met de Dermaroller (huidroller met naaldjes).

2010 – Stene Marshall ontwikkelt en lanceert werelds eerste automatische microneedling-apparaat in penvorm; de originele Dermapen.

Kwaliteit Dermapen 3 versus Dermapen 4

Sinds de ontwikkeling van de eerste (originele) Dermapen hebben de slimmeriken van Dermapen World niet stil gezeten. Door onderzoek werd er ontdekt dat de kwaliteit van een pen niet te maken heeft met snelheid van motortje of naalden, maar met de samenwerking tussen deze twee. Bij te lage snelheid of te weinig naalden wordt er in de huid gesneden i.p.v. geprikt en dat willen we juist voorkomen!

In 2014 werd daarom de Dermapen 3 geïntroduceerd. Deze beschikt als eerste over de gepatenteerde AOVN-technologie. Toerental, druk en de penetratie van de naalden worden automatisch gekalibreerd.  Nooit meer last van ‘slepende en trekkende’ naalden bij rondingen, bobbels of een stugge huid. Door de AOVN-techniek worden er altijd zuivere kanaaltjes geprikt! Ondanks deze grote vooruitgang, wilde Dermapen de behandeling graag nog veiliger en comfortabeler maken. Dit resulteerde in de uitvinding van de Dermapen 4.

Microneedling opnieuw uitgevonden

Omdat analoge systemen zoals de Dermapen 3, door slijtage na verloop van tijd, hun nauwkeurigheid verliezen, is de Dermapen 4 compleet gedigitaliseerd en heeft hij een bluetooth functie om hem altijd van de meest actuele software te voorzien. Hierdoor kunnen niet te corrigeren fouten of afwijking tijdig worden gedetecteerd. Dus telkens weer verzekerd van dezelfde behandelkwaliteit en veiligheid!

Verbeterde naaldkwaliteit

Voor de Dermapen 4 is een verbeterde naaldcartridge ontwikkeld. Er zitten voortaan 16 naaldjes in, in plaats van 12, in een optimaal patroon om de huid nog comfortabeler te behandelen. Wat wil dit nou zeggen? De 16-naalds cartridge zorgt voor 1.920 punctiekanalen per seconde en levert daarmee 47,9% meer micro kanaaltjes dan de Dermapen 3.  Veel sneller klaar dus! Ook zijn de cartridges ‘gechipt’, de Dermapen 4 weet wanneer er een ‘namaak’-cardridge in zit en zal dan niet werken. Allemaal ter bescherming van jouw huid!

Een snelle behandeling is een minder pijnlijke behandeling! Met de Dermapen 4 is een snellere behandeling mogelijk, mét behoud van kwaliteit en dus toch minder pijnlijk!

Speciale littekenstand

Tot nu toe was het lastig om stugge probleemzones te behandelen. Volgens Dermapen kon een juiste werking op een langere diepte dan 2,5mm niet gegarandeerd worden. Maar door de digitalisering van het systeem nu wel. In tegenstelling tot zijn voorgangers, is de Dermapen 4 hierdoor veilig tot wel 3mm diepte. Hij beschikt over een speciale littekenstand en een nóg krachtigere motor dan zijn voorgangers. De naaldjes gaan hierdoor op hogere snelheid, maar wel loodrecht, de huid in. Dit zorgt ervoor dat de huid nauwelijks beschadigt, maar wel optimaal wordt gestimuleerd. 

Keurmerk

Per 26 mei 2021 is er een nieuwe (Europese) wetgeving voor medische hulpmiddelen van kracht gegaan. Hierdoor moeten producten aan strengere veiligheids- en kwaliteitseisen voldoen. Het goede nieuws is, dat de Dermapen 4 een Klasse 2A medische CE certificering heeft ontvangen. Zowel voor de naalden als het apparaat zelf. Dit wil zegen dat een onafhankelijke instantie hem heeft goedgekeurd voor medisch gebruik.

Zelf ervaren?

Microneedling is geschikt voor alle huidtypes en het jaar rond toepasbaar. Wil je de voordelen van de Dermapen 4 ervaren? Neem dan contact op voor een gratis consult, dan bespreek ik de behandelmogelijkheden met je.

 

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo