074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

De mogelijkheden van epileren

11 mei 2022

Epileren is een methode die veel gebruikt wordt om wenkbrauwen in een mooie vorm te brengen. Doordat er bij deze methode gewerkt wordt met een pincet, kan je de haartjes heel precies verwijderen. Heb jij echter veel haartjes of last van dons dan is ontharing met wax een effectievere methode. Ik werk hiervoor met speciale eyebrowwax van Lycon, deze is speciaal gemaakt om de tere huid onder de wenkbrauwen te ontzien. Lees snel verder hoe alles werkt.

Hoe gaat epileren bij huid met zorg?

Voordat ik jouw wenkbrauwen mooi in model breng overleg ik altijd de mogelijkheden en het gewenste resultaat. Vervolgens bepalen we samen de beste behandeling. Bij Huid met zorg kan je terecht voor verschillend wenkbrauwbehandelingen, naast het epileren en waxen kan er ook voor verven gekozen worden. Het grote voordeel hiervan is dat hele fijne haartjes en donshaartjes ook mee geverfd worden, waardoor de wenkbrauw een zo vol mogelijk geheel krijgt.

Ik gebruik speciale wimper- en wenkbrauwverf, deze geeft in de gevoelige oogzone minder snel allergische reacties dan normale haarverf. Doordat ik de wenkbrauwen altijd pas epileer of wax na het verven heb je sowieso minder kans op irritatie.

Waarom bied ik zowel epileren als waxen aan? Het principe van beide methodes is in de basis hetzelfde. Je trekt de haartjes er met wortel en al uit. Bij epileren kunnen echter de allerkleinste haartjes niet gepakt worden en met waxen wel. Hierdoor worden alleen met epileren de haren nooit zo strak als met waxen.

Hoe kan jij thuis jouw wenkbrauwen bijhouden?

Naast mooie basis make-up bestaan er ook een breed assortiment aan producten om de wenkbrauwen te verfraaien. Je wenkbrauwen bepalen je gezichtsuitdrukking daarom is het belangrijk om deze in de juiste vorm te brengen en ook de juiste kleur te geven. Bij huid met zorg bieden wij de wenkbrauwproducten van mineralogie aan. Mineralogie is een 100% natuurlijke minerale, huidverbeterende en dierproefvrije make-up. Daarnaast is het vrij van talk, conserveringsmiddelen, siliconen, parfum en kleurstoffen waardoor zelfs de meest gevoelige huid met acne, rosacea of allergieën de make-up goed kan verdragen

Welke kleur moet ik voor mijn wenkbrauwen kiezen?

De kleurkeuze van wenkbrauwproducten is wel een belangrijk dingetje. Zorg dat deze niet te veel afwijken van je eigen haarkleur. Heb je bijvoorbeeld blond haar zorg dan dat je nooit donkerder gaat dan 3 tinten en bij een donkerdere haarkleur maximaal 2 tinten lichter gaan. Anders loop je het risico om er in plaats van frisser, heel erg bleek en vaal uit te gaan zien.

Mineralogie wenkbrauwgel

Wil jouw wenkbrauwen wat meer in kleur brengen dan zijn daar een aantal leuke producten voor. Zijn ze al mooi gemodelleerd en wil je ze niet breder maken maar wel wat extra aandacht geven. Dan is een product zoals de Mineralogie Brush On Brow Gel heel erg mooi. Deze wenkbrauwgel is er in drie varianten de kleurloze Clear en de twee getinte versies Blonde en Brunette. Brush On Brow Gel is een product waarmee je jouw eigen (natuurlijke) wenkbrauwharen modelleert en iets kleur geeft.

Mineralogie wenkbrauwpotlood

Wil je ook wat aan de vorm doen, dan is een wenkbrauwpotlood zoals de Brow define heel erg handig. Het handige stiftje heeft een schuine vorm. Hierdoor kan je heel mooi haartjes bijtekenen en ervoor zorgen dat de wenkbrauw er op een natuurlijke manier voller of breder uitziet. Voor een intenser effect kan je optioneel nog een laagje Mineralogie Brush On Brow Gel aanbrengen.

Mineralogie wenkbrauwpoeder

Heb jij van nature heel erg weinig wenkbrauwen of vind je het fijn om met poeders te werken. Dan kan de Mineralogie Brow Powder Blonde of Brunette uitkomst bieden. Dit product hecht zich niet alleen op de haren maar ook op de huid. Hoe werkt dit? Het is super eenvoudig aan te brengen met de angle shading brush met een schuin kantje. Voor een intenser effect kan je het wenkbrauwpoeder ook nat aanbrengen.

De minerale brow powders van Mineralogie zijn waterresistent. Je hoeft dus niet bang te zijn dat jouw wenkbrauwen er direct afgaan door transpiratie of een regenbui.

Wil jij meer informatie over epileren of hulp bij het kiezen van jouw wenkbrauwproducten? Neem dan contact op, ik help jou graag.

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo