074 20 20 233 info@huidmetzorg.nl

Huidbehandelingen tijdens de zomer? Ja zeker!

23 jun 2022

Tijdens de zomermaanden krijg ik best wel vaak de vraag of je wel kan behandelen in de zomer? En welke huidbehandelingen er dan geschikt zijn? Gelukkig zijn er allerlei behandelingen mogelijk in de zomer! Het valt zelfs aan te bevelen om (op aangepaste wijze) verder te behandelen tijdens de zomer, omdat je het effect wat je in de winter behaald hebt, wilt verlengen tot na de zomer. Dit zodat de huid in conditie blijft en je na de zomer gelijk weer verder kan op het intensievere (winter)protocol. Vandaag deel ik mijn favoriete zomerse Huidbehandelingen van Toskani!

Pigmentonderdrukkende producten zijn een must

Vaak zie ik in de kliniek dat veel mensen juist na de zomer last krijgen van pigment. Dat is logisch, want in de winter kunnen we het pigment heel goed behandelen en in de zomer komt het door de toegenomen zonkracht weer (gedeeltelijk) terug. Daarom wil je proberen om het pigment in de zomer zoveel mogelijk te onderdrukken, zodat je zo min mogelijk last krijgt van terugkerend pigment.

Mijn favoriete huidverzorgingsingrediënt voor in de zomer is Niacinamide.

Het werkt ontstekingsremmend en verheldert bestaande pigmentvlekken. Daarnaast beschermt Niacinamide de huid ook tegen UV-straling en remt het zo de zonschade. Het heeft ook een positieve functie bij barrièrefunctie herstel en uit onderzoek blijkt dat het de aanmaak van overtollig pigment remt. Je kan Niacinamide terugvinden in de Anti-pollution en Radiance Ampullen van Toskani.

Chemische Peeling in de zomer voor een egale teint

Peelings worden wereldwijd toegepast, óók in zonnige landen. Je kan dus in principe gewoon in de zomer doorbehandelen, mits je de huid daarna goed verzorgt en beschermt. Niet de zon, maar de huidconditie is in de zomer leidend. Door de (zomer)zon verdikt de hoornlaag, hierdoor wordt de huid droger, verandert de PH-waarde en de algehele huidconditie. Als we kijken naar peelings in de zomer is het daardoor niet zo dat we peelings, die we veilig in de winter hebben gedaan, ook zonder meer in de zomer kunnen uitvoeren.

Alle (oppervlakkige) Level 1 peelings van Toskani zijn veilig voor in de zomer, mits de huidconditie het dus toelaat. Dit zijn de:

  • Toskani Purifying peel – Actieve acne + acnelittekens
  • Photo-aging peel – Zonschade
  • Mandelic 30% peel – Pigmentatie
  • Glycolic 20% peel – Huidveroudering
  • Salicylic 10% peel – Vette, acne huid
  • Lactic 30% peel – Hydratatie

Liposomatische peels voor alle huidtypes

Daarnaast zijn er ook nog de ingekapselde liposomatische peels van Toskani. Deze peelings zijn op basis van liposomen en daardoor geschikt voor alle huidtypes. Ze mogen zelfs op de zongebruinde huid! Wat maakt deze peeling zo bijzonder? Liposomen zijn holle vetbolletjes die de huid diep kunnen penetreren (ze gaan dus letterlijk in de huid!). Doordat de peeling ingekapseld zit in het liposoom, is hij mild, maar heb je ondanks het lage concentratie zuur wel een hele mooie dubbele exfoliërende werking. Perfect als de medische peelings toch wel wat te intensief zijn voor jouw huid(conditie) of leefstijl in de zomer.

  • Glycosome – Glycolzuur à Huidveroudering
  • Lactisome – Melkzuur à Hydratatie
  • Salisome – Salicylzuur à Vette, acne huid
  • Mandesome – Amandelzuur à Pigmentatie

Boost jouw collageen in de zomer met cosmetische microneedling

Veel mensen weten niet dat deze behandeling (op aangepaste diepte) relatief mild is voor de huid en daardoor veilig kan worden uitgevoerd in de zomer. Zelf pas ik het dan vaak toe ter vervanging van de fractionele laserbehandeling. Laser geeft op de zongebruinde huid namelijk kans op verbranding. Het voordeel van microneedling is dat het geen affiniteit heeft met pigment (zoals laser en licht) en daardoor is het minder complicatie gevoelig in de zomer.

Dat houdt in dat we door de kanaaltjes die we maken met de pen, een mechanische schade creëren, maar hierbij maken we geen cellen kapot. We duwen de cellen als het ware opzij. We laten de huid wel denken dat er daadwerkelijk schade is opgetreden, maar dat er in werkelijkheid geen schade is veroorzaakt. Hierdoor gaat de huid heel veel herstellende groeifactoren maken waardoor huidcellen zich jonger gaan gedragen. Dit wordt ook wel embryonale wondgenezing genoemd. Microneedling is hierdoor een minimaal invasieve methode en geschikt voor de zomer én de donkere huid.

Werkstoffen insluizen in de huid

Er zijn naast zonbescherming een aantal ingrediënten die goed zijn om in de zomer te gebruiken voor extra bescherming en herstel. Toskani biedt veel keuze in mesotherapie en ondersteunende producten voor thuis. Deze kunnen zowel in de microneedlingbehandeling als in producten voor thuis gebruikt worden. Hierbij is jouw huidwens, huidconditie en huidklacht altijd leidend voor een persoonlijke behandelkeuze en productadvies. In mijn eerdere blog over mesotherapie ga ik hier uitgebreid op in. Ik combineer bij Huid met zorg altijd microneedling met mesotherapie om ondersteunende peptides, vitamines, bio revitaliserende producten en mineralen in te sluizen in de huid.

Het leuke aan mesotherapie is dat je verschillende ingrediënten kan combineren met elkaar. Zo kan je de behandeling compleet personaliseren en huidproblemen zoals pigment en huidveroudering aanpakken.

Mijn favoriete werkstof voor de zomer is Gluthathion: Het wordt ook wel de moeder van alle antioxidanten genoemd. Het kan namelijk als enige antioxidant de huid aanzetten (regenereren) om zelf de vrije radicalen op te ruimen. Ook kan deze antioxidant ervoor zorgen dat andere stoffen die zijn geoxideerd (zoals vitamine C, E of Q10), als het ware gerecycled worden en weer kunnen worden hergebruikt door de huid. Gluthathion zit bijvoorbeeld in de Toskani Glutamax C-cocktail voor mesotherapie. Deze kun je goed mengen in een cocktail met hyaluronzuur voor extra hydratatie! Elke huid kan zo’n cocktail wel gebruiken in de zomer 😉

 

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2019 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapie in Hengelo