Mijn huid veroudert snel: wat te doen?

19 mei 2023

 1. Home
 2.  » 
 3. Hoe werkt het
 4.  » Mijn huid veroudert snel: wat te doen?

 Rimpels, hoe mooi is dat, alle lijnen van het leven! Veel dingen zorgen ervoor dat onze huid veroudert. Sommige dingen kunnen we niet veranderen, andere kunnen we beïnvloeden. Het verminderen van vroegtijdige huidveroudering is een belangrijke doel voor velen. Gelukkig zijn er verschillende effectieve manieren om dit te bereiken. Door zorgvuldig te letten op onze omgeving en levensstijlkeuzes, kunnen we de tekenen van veroudering op onze huid vertragen.

Vroegtijdige huidveroudering

Naarmate mensen ouder worden, is het normaal dat de huid dunner en droger wordt en dat er meer rimpels en andere tekenen van veroudering ontstaan. Echter, leefomgeving en levensstijlkeuzes kunnen soms leiden tot vroegtijdige huidveroudering. Om deze vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, raad ik aan om deze eenvoudige tips te volgen:

 1. Blootstelling aan de zon is een van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Wil je dit voorkomen? Dan is het essentieel om je huid dagelijks te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Zoek naar schaduw, draag zonwerende kleding en gebruik zonnebrandcrème met een breed spectrum en een hoge SPF. Vergeet niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral als je langdurig buiten bent.
 2. Het verkrijgen van een bruine kleur versnelt het verouderingsproces van de huid. Zowel door de zon, zonnebanken of andere vormen van kunstmatige bruining. In plaats daarvan kun je zelfbruiners gebruiken om een gezonde en natuurlijk uitziende gloed te krijgen. Maar dan zonder schadelijke effecten op je huid.
 3. Stoppen met roken heeft talloze voordelen voor je huid en algehele gezondheid. Roken is niet alleen schadelijk voor je algemene gezondheid, maar het versnelt ook het verouderingsproces van de huid. Rokers hebben vaak meer rimpels en een doffe, grauwe teint.
 4. Een gezond, uitgebalanceerd dieet kan bijdragen aan het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Het consumeren van voldoende verse groenten en fruit, die rijk zijn aan antioxidanten, kan helpen schade aan de huid te voorkomen. Beperk daarnaast de consumptie van suiker en geraffineerde koolhydraten, omdat deze het verouderingsproces kunnen versnellen.
 5. Overmatig alcoholgebruik kan uitdroging van de huid veroorzaken en op de lange termijn schade aanrichten. Matiging is de sleutel. Drink dus minder alcohol en zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven en je huid gezond te houden.

Het is nooit te laat om te beginnen!

Onthoud dat het nooit te laat is om te beginnen met het verminderen van vroegtijdige huidveroudering. Zelfs als je al tekenen van veroudering vertoont, kunnen bovenstaande maatregelen nog steeds een positief effect hebben. Door je huid te beschermen tegen verdere schade, geef je het de kans om te herstellen en er gezonder uit te zien.

Huidtherapie: Huidveroudering behandelen 

Als je merkt dat je huid snel veroudert en je op zoek bent naar behandelingen om dit tegen te gaan, zijn er verschillende opties beschikbaar.

 1. Retinol is een populaire en effectieve ingrediënt tegen huidveroudering. Het is een vorm van vitamine A die in veel huidverzorgingsproducten te vinden is. Retinol staat bekend om zijn vermogen om de verschijning van fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken en andere tekenen van huidveroudering te verminderen. Het werkt door de productie van collageen te stimuleren en de celvernieuwing te bevorderen.
 2. Chemische peelings gebruiken gecontroleerde zuren om de bovenste laag van de huid te verwijderen, waardoor de huidtextuur verbetert en fijne lijntjes en pigmentatie verminderen. Er zijn verschillende soorten peelings beschikbaar, variërend van oppervlakkige tot diepe peelings, afhankelijk van de ernst van de huidproblemen.
 3. Laserbehandelingen kunnen worden gebruikt om verschillende huidverouderingsproblemen te behandelen, waaronder rimpels, pigmentvlekken, littekens en oneffenheden. Er zijn verschillende soorten lasers beschikbaar, zoals fractionele lasers, vaat en pigmentlasers, die gericht zijn op specifieke huidklachten.

Cosmetisch arts

Zowel Botox als fillers zijn populaire behandelingen voor huidveroudering. Botox, een injecteerbaar eiwit, verlamt tijdelijk de spieren, waardoor rimpels en fijne lijntjes als gevolg van herhaalde gezichtsuitdrukkingen verminderd worden. Het wordt voornamelijk gebruikt voor fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Aan de andere kant worden fillers gebruikt om verloren volume in het gezicht aan te vullen en rimpels op te vullen. Ze worden vaak toegepast op de lippen, wangen, neus-lippenplooi en de lijnen rond de mond, om zo een verbetering te bewerkstelligen. Deze behandelingen moeten worden uitgevoerd door een cosmetisch arts.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke persoon uniek is en dat de juiste behandeling afhangt van je specifieke huidconditie, je verwachtingen en je medische geschiedenis. Een professionele beoordeling door een Huidtherapeut zal helpen bij het bepalen van de meest geschikte behandelingsopties voor jou.

 

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

5 Tips voor huidverzorging in het voorjaar

De lente is een tijd van verandering, en dat geldt ook voor onze huid. Net zoals we onze dikke wintertruien opbergen voor lichtere kleding, moeten we onze huidverzorging aanpassen aan het mildere...

Droge huid verlichten: dat doe je zo!

Heb je last van een droge huid? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen kampen met dit oncomfortabele probleem, vooral tijdens de koudere maanden of als gevolg van dagelijkse gewoonten. Het is...

De veelzijdigheid van IPL

Het verbeteren van je huid is nu gemakkelijker en veelzijdiger dan ooit tevoren, dankzij de geavanceerde Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Veel mensen kennen het voornamelijk als een methode...

Welke huidtypes zijn er

Ontdek jouw huidtype en hoe je er het beste voor kunt zorgen met deze handige tips! Er zijn vijf basis huidtypes: vet, droog, normaal, gecombineerd en gevoelig. Elk type heeft zijn eigen kenmerken...

Waarom is een peeling effectief?

Heb je ooit gewenst dat je je huid kon resetten, alsof je op een knop kon drukken en alles weer glad en stralend kon maken? Door een behandeling met peeling krijgt je huid een kans om opnieuw te...

Alles over de oorzaak van keratosis pilaris

Heb je ooit kleine, ruwe bultjes op je huid gevoeld die je doen denken aan acne? Deze kunnen het gevolg zijn van Keratosis Pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening waar veel mensen last van...

De belangrijkste weetjes over microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire huidverzorgingsbehandeling die je huid fris en jong kan maken. Deze makkelijke behandeling haalt dode huidcellen weg zonder te snijden of chemische spullen te...

Grauwe huid: hoe kom je ervan af?

Een stralende huid is het toonbeeld van gezondheid en vitaliteit. Toch kan het een uitdaging zijn om dit te behouden. Een veelvoorkomend probleem is een grauwe huid, waarbij de huid een doffe, gele...

De beste gezichtsbehandeling voor acne

Acne is een veelvoorkomende huidconditie die mensen van alle leeftijden treft. Het leidt tot het ontstaan van puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid...

De voordelen van microdermabrasie

De voordelen van microdermabrasie Microdermabrasie is een behandeling die je huid diep reinigt en vernieuwt. Er wordt een apparaat gebruikt om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo