Resultaat pigment verminderen in het gelaat met de Spot Out Cream en TCA Peeling van Toskani

8 nov 2020

Vandaag mag ik de behandelervaring en -resultaten delen van M., een 30 jarige vrouw. Zij heeft een anti-pigmentbehandeling (TCA) gehad voor haar Melasma (zwangerschapsmasker). Helaas is nog onbekend hoe Melasma exact ontstaat, alhoewel er een verband lijkt te bestaan met zwangerschap, medicatie (anticonceptiepil), zonlicht en erfelijke factoren. Bij Melasma is er geen sprake van toename van de pigmentcellen, maar van vergrote en overactieve pigmentcellen.

Voor de pigmentbehandeling van M. is de huid voorbereid met de spot-out cream van Toskani en heeft ze daarna een oppervlakkige peeling en TCA peeling van Toskani ondergaan. Het resultaat? Dat mag er zijn! In onderstaande video (13 seconden) zie je de voor- en na-foto van het gehele behandeltraject met daaronder de uitleg, waaronder door M. zelf, hoe we dit resultaat hebben bereikt en hoe ze dit heeft ervaren!

Het verhaal van M.:

In het voorjaar van 2020 ben ik bij Huid met Zorg langs gegaan omdat ik graag het overtollige pigment op mijn voorhoofd en mijn acné littekens wilde verminderen.

Voor-foto gemaakt met de Observ 520. Het pigment is duidelijk zichtbaar, vooral langs de haargrens.

Voorbereiding op de peeling

Ik ben begonnen met het smeren van de Toskani spot-out crème; ‘s avonds gecombineerd met de recovery cream van Toskani en overdag met de Daily matte moisturizer SPF 32+ van IMAGE Skincare. Het fijne aan deze zonnebrand is dat deze niet op oliebasis is en je er dus geen vette huid en puistjes van krijgt.

Al na 6 weken van het gebruik van de spot-out was er al verandering te zien op de foto’s, gemaakt met de Observ. Na deze 6 weken heeft Conchita mij een oppervlakkige peeling gegeven op basis van vitamine C en glycolzuur. Hierdoor ging mijn huid een paar dagen licht schilferen. Een beetje te vergelijken met wanneer je een droge huid hebt, of vervelt na een lichte zonverbranding.

Tijdens de zomer ben ik doorgegaan met het smeren van de spot-out, daarnaast ben ik ook beter op gaan letten op de hoeveelheid zon op mijn gezicht. Dit betekende dus vaker in de schaduw én het dragen van een pet/hoed. Dit heb ik gelijk maar aangegrepen als goed excuus te gaan winkelen en een mooie zonneklep uit te zoeken, om helemaal summer proof te zijn.

Peeling #1

Begin september heb ik de eerste TCA peeling gehad, waarbij de bovenste laag van je huid een beetje “verbrandt”. Conchita gaf me aan dat we rustig zouden beginnen, ook om te kijken hoe mijn huid zou reageren en dat er meerdere behandelingen nodig zouden zijn. Ik was dus goed geinformeerd en voorbereid! Ik vond het gevoel van de peeling te vergelijken met het lichtelijke branderige gevoel wat je hebt wanneer je een wondje ontsmet met alcohol. Dit gevoel hield zo’n 10 minuten aan. Maar Conchita geeft je een waaier zodat je een beetje koude lucht over je gezicht kan wapperen om het een beetje te verkoelen. Na de peeling voelt de huid trekkerig, vergelijkbaar met wanneer je een kleimasker op je gezicht hebt zitten. De eerste dag na de peeling zag je nog niet veel, hier heb ik geen foto van gemaakt, onderstaande foto is dag 2.

2 dagen na de peeling is de huid nog aan het indrogen, hierdoor wordt het pigment tijdelijk beter zichtbaar. Nu de vervelling maar afwachten!

Na peeling #1

Zo ongeveer 2/3 dagen na de peeling begon het vervellen rond mijn mond en kin. De heftigheid van het vervellen verschilde heel erg per deel van mijn gezicht. Mijn wangen en voorhoofd was een lichte schilfering, terwijl mijn slapen, kin en mond beste vellen waren. Deze vellen moest ik netjes met een nagelschaartje afknippen. Voordeel van peelings tijdens Corona, je ziet niet zoveel mensen 😉. En lang leve de robot stofzuiger om de velletjes achter me aan op te zuigen.  De eerste week na de peeling heb ik meerdere keren per dag de Toskani recovery gel gesmeerd in combinatie met de sun protection cream overdag en de Toskani recovery cream voor ’s nachts. Nadat alles volledig verveld was, was de pigmentatie rondom mijn mond en slapen al flink verminderd. Het pigment op mijn voorhoofd in de haargrens, was helaas nog niet heel erg verminderd. Dit kwam ook heb ik begrepen omdat Conchita de peeling niet tot diep in de haargrens heeft aangebracht, omdat de huid daar gevoeliger is. Een week naar de peeling kon ik weer verder smeren met de Toskani spot-out crème.

3 dagen na de peeling zie je dat de vervelling echt is gestart! Meestal begint dit rondom de mond. De foto links is in de ochtend genomen, de foto rechts in de avond. Je ziet dat er al veel is losgekomen.

5 dagen na de peeling is de bovenste huidlaag helemaal ingedroogd en los komen te liggen van de onderste lagen, daardoor ziet dit er bruin uit. De onderliggende huid komt er al een stuk egaler uit, dit is al goed te zien rondom de mond.

Dag 8 – De vervelling is helemaal voltooid. Je ziet nu dat een deel van het pigment uit de huid is getrokken, maar nog niet helemaal, daarom gaan we de peeling over twee weken herhalen.

Peeling #2

Twee weken na peeling nummer 1 was het tijd voor TCA peeling nummer 2. Qua behandeling was dit niet anders dan peeling nummer 1. Nu Conchita wist dat mijn huid niet mega heftig op de peeling reageerde, heeft ze meerdere lagen aangebracht op mijn voorhoofd en een extra laag op het pigment langs de haargrens. Dit keer was de huid van mijn voorhoofd wel goed aan het rimpelen. Wederom begon het vervellen rondom mijn mond en kin als eerst na 2/3 dagen. Het vervellen op deze plek was minder heftig dan na peeling 1. Het duurde vrij lang voordat de huid op mijn voorhoofd losliet, je zou bijna denken dat deze huid last had van verlatingsangst. Maar… goed nieuws! Ook deze huid ging vervellen, en bijna alle zichtbare pigment is verdwenen!!

Dag 1 – De huid begint in te drogen en het pigment wordt zichtbaarder.

 

Dag 2 – De huid gaat strakker en strakker zitten en het voelt aan als een laagje op je gezicht.

 

Dag 4 – Je ziet de vervelling over het hele gezicht trekken waardoor het pigment echt ziet verminderen. Links is in de ochtend, rechts in de avond.

Dag 5 – Wat een verschil in 1 dag! Je ziet de vervelling steeds verder omhoog trekken richting de haarlijn en het pigment is tegen de avond nagenoeg verdwenen! Links is in de ochtend, rechts in de avond.

Einde verhaal van M.

Resultaat

Zowel M. als ik zijn erg tevreden met het resultaat, om het voor jou goed zichtbaar te maken, hebben we dit ook nog weergegeven in een voor- en na-foto;

Voor- en na-foto Spot Out Cream TCA Peeling

Het vervolg

Het behandelplan van Melasma bestaat meestal uit meerdere stappen:

  1. Voorbereiden van de huid op de peeling
  2. Peeling (oppervlakkig pigment)
  3. Microneedling (dieper pigment)
  4. Behoud van het resultaat door continue gebruik van pigmentremmende producten (advies op maat)

Om de dieper gelegen (restjes) pigment bij M. te verwijderen en de zichtbaarheid van haar acnélittekens te verminderen, zal microneedling worden ingezet. Om de pigmentafbraak  maximaal te stimuleren wordt dit gecombineerd met de Radiance Mesotherapie coctails van Toskani.  Hoe werkt dit? De Dermapen 4  maakt minuscule gaatjes in de huid. Hierdoor worden de pigmentcellen doorboord en komt er een herstelproces op gang. Tijdens het herstel ordenen de pigmentcellen zich opnieuw en wordt overtollig pigment afgebroken en afgevoerd.

Hoewel na één behandeling al resultaat zichtbaar is, wordt dit voor optimaal resultaat bij voorkeur in kuurverband uitgevoerd.  Er zijn gemiddeld 4-6 behandelingen nodig met 1 maand tussen iedere behandeling.

Onderhoud

Bij pigmentbehandeling is het onderhoud met thuisproducten wellicht nog wel de belangrijkste stap. Helaas kan er met behulp van behandelingen alleen het zichtbare verwijderd worden. Er kan niet worden weggenomen dat de pigmentcellen overgevoelig blijven voor zonlicht, medicatie en hormonen en het Melasma dus terug kan komen (voorkomen van nieuwvorming is niet mogelijk, zo goed mogelijk beschermen hiertegen echter wel!).

De vorming van pigment (melanine) is een beschermingsreactie van het lichaam. Het zorgt ervoor dat we niet verbranden door de zon. Normaliter wordt het pigment egaal verdeeld door de huid. Soms treedt er echter een verstoring op waardoor het pigment gaat samenklonteren, dit vormt uiteindelijk een pigmentvlek.

Thuisproducten

Voor een langdurig resultaat is het belangrijk om thuisproducten te gebruiken die ingrijpen in de stappen van pigmentvorming, deze producten doen het volgende;

  1. Beschermen tegen de zon met behulp van een goede SPF filter.
  2. Bevatten werkstoffen die het tyrosinase proces onderdrukken, dit speelt een sleutelrol bij de vorming van pigment in de pigmentcellen.
  3. Werken exfolierend, zodat de celvernieuwing van de bovenste huidlaag op gang blijft. Dit heeft een regulerend effect op de afgifte van pigment aan de bovenste huidlagen.

Afhankelijk van jouw huid en huidtype, zijn hier verschillende geschikte producten voor.

Mag ik samen met jou op zoek naar de mooist haalbare huid? Je kunt dan een intake inplannen of contact met mij opnemen. Ik hoor graag van je!

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

5 Tips voor huidverzorging in het voorjaar

De lente is een tijd van verandering, en dat geldt ook voor onze huid. Net zoals we onze dikke wintertruien opbergen voor lichtere kleding, moeten we onze huidverzorging aanpassen aan het mildere weer. Hier zijn vijf makkelijke tips om je huid stralend en gezond te...

Droge huid verlichten: dat doe je zo!

Heb je last van een droge huid? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen kampen met dit oncomfortabele probleem, vooral tijdens de koudere maanden of als gevolg van dagelijkse gewoonten. Het is essentieel om de oorzaak van droge huid te achterhalen, want een goede...

De veelzijdigheid van IPL

Het verbeteren van je huid is nu gemakkelijker en veelzijdiger dan ooit tevoren, dankzij de geavanceerde Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Veel mensen kennen het voornamelijk als een methode voor het verwijderen van ongewenst haar. Echter, deze krachtige...

Welke huidtypes zijn er

Ontdek jouw huidtype en hoe je er het beste voor kunt zorgen met deze handige tips! Er zijn vijf basis huidtypes: vet, droog, normaal, gecombineerd en gevoelig. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en vereist een speciale aanpak voor verzorging en bescherming. Het...

Waarom is een peeling effectief?

Heb je ooit gewenst dat je je huid kon resetten, alsof je op een knop kon drukken en alles weer glad en stralend kon maken? Door een behandeling met peeling krijgt je huid een kans om opnieuw te beginnen. Maar wat maakt een peeling nou zo effectief? Wat is het Geheim...

Alles over de oorzaak van keratosis pilaris

Heb je ooit kleine, ruwe bultjes op je huid gevoeld die je doen denken aan acne? Deze kunnen het gevolg zijn van Keratosis Pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening waar veel mensen last van hebben, vooral op de bovenarmen, benen, of zelfs het gezicht. Wat is...

De belangrijkste weetjes over microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire huidverzorgingsbehandeling die je huid fris en jong kan maken. Deze makkelijke behandeling haalt dode huidcellen weg zonder te snijden of chemische spullen te gebruiken. Het gebruikt een speciaal apparaatje dat kleine korreltjes...

Grauwe huid: hoe kom je ervan af?

Een stralende huid is het toonbeeld van gezondheid en vitaliteit. Toch kan het een uitdaging zijn om dit te behouden. Een veelvoorkomend probleem is een grauwe huid, waarbij de huid een doffe, gele of bruine tint aanneemt. Dit kan iedereen overkomen, ongeacht de...

De beste gezichtsbehandeling voor acne

Acne is een veelvoorkomende huidconditie die mensen van alle leeftijden treft. Het leidt tot het ontstaan van puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid beïnvloeden, maar ook iemands zelfvertrouwen. Het is daarom van belang om...

De voordelen van microdermabrasie

De voordelen van microdermabrasie Microdermabrasie is een behandeling die je huid diep reinigt en vernieuwt. Er wordt een apparaat gebruikt om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te verwijderen. Dit gebeurt meestal met behulp van fijne deeltjes, zoals...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo