Toskani TKN Dermaroller: Microneedling voor thuis

11 aug 2021

Wil jij meer uit jouw huidverbeteringstraject halen? Versnel en verbeter jouw resultaat met de Toskani TKN Dermaroller voor thuis. Deze doe het zelf tool is de perfecte manier om jouw huid extra te voeden, verbeteren en te verstevigen! Pijnlijk en eng? Welnee! Hoe zit het dan precies met het naaldgedeelte? Lees er hieronder meer over.

Medisch versus cosmetisch

Voor thuisgebruik worden naaldlengtes kleiner dan 0,5mm gebruikt, deze zijn nauwelijks voelbaar en geven meestal een kietelend, licht prikkend gevoel. Bij professionele behandelingen worden lengtes tot 2mm gebruikt. Je snapt meteen waarom deze veel beter voelbaar zijn!

Bij cosmetisch microneedling ligt de focus niet zozeer op collageenstimulatie, maar op betere opname van actieve werkstoffen om het maximale uit jouw huidverzorging te halen. Wist je dat ingrediënten in huidverzorging worden wel tot 80% beter opgenomen als ze worden gecombineerd met een dermaroller?

Let op: Het gebruik van kortere naaldlengtes wil niet zeggen dat de roller niets doet voor jouw huid. Alleen zal de aanmaak van collageen altijd langzamer gaan en minder zijn dan door professionele Dermapen4 behandeling. Cosmetisch microneedling wordt dan ook vaak gebruikt ter onderhoud of ondersteuning van een behandeltraject.

Voor welke huidindicaties kan de TKN dermaroller een meerwaarde zijn?

 • Onregelmatige huidtextuur
 • (Acne) littekens
 • Hyperpigmentatie
 • Doffe huid
 • Zonbeschadiging
 • Fijne lijntjes

Hoe kies ik de juiste producten?

Sommige ingrediënten kunnen bijwerkingen veroorzaken als ze diep in de huid komen. Onderstaande Ampullen van Toskani en bepaalde producten van DP Dermaceuticals zijn veilig te gebruiken, zoals de Hyla Active (voor extra effect kun je een cocktail ‘op smaak’ maken door Hyla Active 1-op-1 te mengen met de Brite Lite of Antioxidant cocktail). Combineer de TKN Dermaroller nooit met (fruit)zuren! Kies voor thuisgebruik altijd een naaldlengte kleiner dan 0,5mm. Bij het eerste gebruik adviseer ik altijd om te starten met 0,2mm.

Ampullen:

Let op! De Ampullen zijn na gebruik 24 uur houdbaar.

Hoe gebruik ik de TKN Dermaroller?

Een goed begin is bij een dermaroller het halve werk!

Het oppervlak van onze huid is een soort dierentuin met beestjes die erop leven, niet alles wat erop leeft is goed voor de huid. Hygiënisch werken is bij een dermaroller daarom een vereiste. Alles wat goed is kan de huid in, maar ook alles wat niet goed is.

Wanneer kan je de Dermaroller het beste gebruiken?

Gebruik de dermaroller bij voorkeur in de avond, door de behandeling kan de huid namelijk lichtrood kleuren.

Let op : Gebruik de roller niet bij actieve acne, geïrriteerde huid, geïnfecteerde huid, huid infecties, eczeem, rosacea, psoriasis, solar keratosis, open wonden, verheven moedervlekken of wratten. Twijfel je? Raadpleeg eerst een professional.

Reinigen en ontsmetten

 • Was je handen en desinfecteer ze met Toskani handsanitizer.
 • Ontsmet de dermaroller door deze aan alle kanten te doordrenken met de Degreasing solution van Toskani (spray op iedere zijde 4x). Laat drogen aan de lucht.
 • Schuim een kleine hoeveelheid van de Energizing Cleanser of de Purifying Cleanser op in je handen. Masseer deze een minuut lang in en spoel af met water.
 • Breng met een lichte nevel (op redelijke afstand), of met een wattenschijfje, de Bamboo Hydratonic aan op het gezicht.

Rollen maar!

 • Bevochtig de huid met een halve ampul en start met rollen.
 • Gebruik de dermaroller op de huid door van links naar rechts, van boven naar beneden en diagonaal te bewegen. Herhaal elke beweging 10 tot 20 keer.
microneedling voor thuis
 • Druk de roller niet te hard in de huid en rol langzaam, delicaat over de huid. Breng tussen het rollen door extra product aan. Het kan soms helpen om de roller vast te houden als een verfkwast.
 • Bij de behandeling van het gezicht; vermijd te veel druk rond de ogen, mondhoeken en jukbeenderen. Hier is de huid een stuk dunner en gevoeliger.
 • Klaar met rollen? Breng dan de tweede helft van de ampul aan.
 • Wacht 15 minuten en breng dan de recovery gel van Toskani of de Vitamin rich repair van DP Dermaceuticals aan.
 • Wacht minimaal 24 uur met het aanbrengen van retinol of fruitzuren!
 • De behandeling mag 5-10 minuten duren. Bouw het gebruik van de TKN dermaroller langzaam op. Start met 2x per week 2 minuten.
 • Spoel de roller na gebruik af onder de kraan en gebruik vervolgens de Toskani Degreasing solution om de dermaroller te desinfecteren.
 • Laten drogen in de lucht en berg de TKN dermaroller op in het beschermdoosje.

PRO Tips:

 • Rol je 1x per week? Vervang de TKN dermaroller na een jaar.
 • Rol je 2x per week? Vervang de TKN dermaroller dan na een half jaar
 • Gebruik overdag de Sun Protection Cream om de huid goed te schermen tegen schadelijke straling van buitenaf.

Veel succes met rollen!

Conchita Markhorst

Conchita Markhorst

Huidtherapeut Huid met zorg

Heb je vragen of wil je een advies op maat? Bel of mail mij dan gerust, je bent daarnaast ook van harte welkom bij mijn praktijk in Hengelo.

5 Tips voor huidverzorging in het voorjaar

De lente is een tijd van verandering, en dat geldt ook voor onze huid. Net zoals we onze dikke wintertruien opbergen voor lichtere kleding, moeten we onze huidverzorging aanpassen aan het mildere weer. Hier zijn vijf makkelijke tips om je huid stralend en gezond te...

Droge huid verlichten: dat doe je zo!

Heb je last van een droge huid? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen kampen met dit oncomfortabele probleem, vooral tijdens de koudere maanden of als gevolg van dagelijkse gewoonten. Het is essentieel om de oorzaak van droge huid te achterhalen, want een goede...

De veelzijdigheid van IPL

Het verbeteren van je huid is nu gemakkelijker en veelzijdiger dan ooit tevoren, dankzij de geavanceerde Intense Pulsed Light (IPL) technologie. Veel mensen kennen het voornamelijk als een methode voor het verwijderen van ongewenst haar. Echter, deze krachtige...

Welke huidtypes zijn er

Ontdek jouw huidtype en hoe je er het beste voor kunt zorgen met deze handige tips! Er zijn vijf basis huidtypes: vet, droog, normaal, gecombineerd en gevoelig. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en vereist een speciale aanpak voor verzorging en bescherming. Het...

Waarom is een peeling effectief?

Heb je ooit gewenst dat je je huid kon resetten, alsof je op een knop kon drukken en alles weer glad en stralend kon maken? Door een behandeling met peeling krijgt je huid een kans om opnieuw te beginnen. Maar wat maakt een peeling nou zo effectief? Wat is het Geheim...

Alles over de oorzaak van keratosis pilaris

Heb je ooit kleine, ruwe bultjes op je huid gevoeld die je doen denken aan acne? Deze kunnen het gevolg zijn van Keratosis Pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening waar veel mensen last van hebben, vooral op de bovenarmen, benen, of zelfs het gezicht. Wat is...

De belangrijkste weetjes over microdermabrasie

Microdermabrasie is een populaire huidverzorgingsbehandeling die je huid fris en jong kan maken. Deze makkelijke behandeling haalt dode huidcellen weg zonder te snijden of chemische spullen te gebruiken. Het gebruikt een speciaal apparaatje dat kleine korreltjes...

Grauwe huid: hoe kom je ervan af?

Een stralende huid is het toonbeeld van gezondheid en vitaliteit. Toch kan het een uitdaging zijn om dit te behouden. Een veelvoorkomend probleem is een grauwe huid, waarbij de huid een doffe, gele of bruine tint aanneemt. Dit kan iedereen overkomen, ongeacht de...

De beste gezichtsbehandeling voor acne

Acne is een veelvoorkomende huidconditie die mensen van alle leeftijden treft. Het leidt tot het ontstaan van puistjes, mee-eters en whiteheads. Dit kan niet alleen het uiterlijk van de huid beïnvloeden, maar ook iemands zelfvertrouwen. Het is daarom van belang om...

De voordelen van microdermabrasie

De voordelen van microdermabrasie Microdermabrasie is een behandeling die je huid diep reinigt en vernieuwt. Er wordt een apparaat gebruikt om dode huidcellen van de buitenste laag van de huid te verwijderen. Dit gebeurt meestal met behulp van fijne deeltjes, zoals...

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo