Bloedvaatjes gezicht

Gesprongen haarvaatjes

Je kunt je behoorlijk onzeker voelen door kleine bloedvaatjes in je gezicht. Ze worden ook wel gesprongen haarvaatjes, spinnetjes of spinaders genoemd. Je ziet ze vaak bij de neus en op de wangen. De officiële benaming is trouwens teleangiëctasieën.

Haarvaatjes in je gezicht

Je gezichtshuid bevat haarvaatjes die je normaal niet ziet en die gesloten zijn. Als ze uit gaan zetten worden ze zichtbaar. Het aantal uitgezette (gesprongen) adertjes neemt dan dus toe. Dit kan ontstaan door bijvoorbeeld onderstaande factoren of prikkels:

  • Erfelijkheid
  • Veel blootstelling aan de zon
  • Temperatuurschommelingen
  • Alcoholgebruik

Al met al lijken mensen met een lichtere huid eerder kans te hebben op het krijgen van deze zichtbare vaatjes. Ook is het een relatief normaal verschijnsel bij het ouder worden. 

Bloedvaatjes voorkomen

Je kunt het ontstaan van bloedvaatjes in je gezicht niet compleet voorkomen. Wel kun je proberen zoveel mogelijk prikkels te vermijden die ervoor zorgen dat de vaatjes gaan verwijden. Denk aan het verminderen van alcoholgebruik, niet te heet douchen en je gezichtshuid niet overmatig blootstellen aan de zon. Gebruik verder een goede SPF-zonnebrandcrème, minimaal factor 30, bij voorkeur factor 50. Heb je trouwens last van ontstekingen? Dan heb je mogelijk last van rosacea

Behandeling haarvaatjes/spinadertjes

Gelukkig kunnen de kleine rode adertjes in je gezicht geen kwaad, maar ik kan me voorstellen dat je ze als erg storend ervaart. De een heeft er meer last van dan de ander. Je kunt ze op verschillende manieren behandelen. Ik beoordeel tijdens een vrijblijvende intake wat voor jou de allerbeste behandeling is. 

Meer informatie

Lees ook over mij en mijn praktijk voor meer informatie. Mocht je een vraag hebben over haarvaatjes en een eventuele behandeling, neem dan gerust even contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, stuur een mailtje naar info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo