striae

Wat is striae, zwangerschapsstriemen?

Striae bestaat uit rode lijnen die over je huid lopen. Ze worden ook wel stretch marks, striemen en zwangerschapsstriemen genoemd. Ze lijken op littekens en de lengte kan oplopen tot wel 20 centimeter. Striae is niet schadelijk, maar je kunt het wel als vervelend ervaren. Na een tijdje worden de striemen lichter van kleur en houd je wittige/zilveren onderhuidse littekens over. Lees er verderop meer over of ontdek direct meer over het behandelen van striae.

Hoe ontstaat striae?

Als een lichaamsdeel snel groeit, kan er striae ontstaan. Dit komt doordat je onderhuids bindweefsel uit elkaar wordt getrokken, waarna er lijnen in de huid komen. Het komt vaak voor bij vrouwen die zwanger zijn (op de borsten en buik). Vandaar dus de veelgehoorde benaming ‘zwangerschapsstriemen’. Je ziet het ook bij mensen met overgewicht en pubers. Ook mannen en vrouwen die veel aan krachtsport doen kunnen hier last van krijgen. Als de spiergroei (te) snel gaat wordt het vel van je huid uitgerekt. De striemen komen ook op andere lichaamsdelen voor, zoals de armen, bovenbenen, rug en billen.

Kun je striae voorkomen?

Je kunt striae niet volledig voorkomen en bij zwangerschap of een groeispurt al helemaal niet. Wel kun je natuurlijk een grote (snelle) gewichts- of spiertoename voorkomen. Je huid goed verzorgen en hydrateren is altijd een goed idee, maar dat biedt geen garantie dat ze niet ontstaan. Zorg in elk geval dat je huid tot in de diepere lagen verzorgt. 

Kom je er vanaf? 

Tijdens een voor jou geschikte behandeling kan ik de striae zoveel mogelijk verminderen. Helemaal verwijderen lukt niet altijd, maar we streven samen natuurlijk wel het beste resultaat na! Lees meer over een behandeling.

Meer informatie

Heb je een vraag over striae en een eventuele behandeling of advies nodig over de jusite huidverzorging? Neem dan vrijblijvend contact op via het telefoonnummer 074 20 20 233, e-mail info@huidmetzorg.nl of maak gebruik van het contactformulier. Lees voor meer informatie ook meer over mijn praktijk en werkwijze en mogelijke behandelingen.

Plan een gratis intake bij de huidtherapeut!

Op een moment dat het jou uitkomt
Intake plannen

Huid met Zorg B.V.
Castorweg 146
7557 KN Hengelo

T: 074 20 20 233
E: info@huidmetzorg.nl

© 2022 - Huid met zorg B.V. - Huidtherapeut en Schoonheidsspecialist in Hengelo